|
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin Avrupa'da en büyük tarım hasılasına sahip ülkesi haline geldiğini belirterek, "Dünya sıralamamız da 11 değil artık 7" dedi.
|
27.07.2012
648
|
Bakan Eker, Ak Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. İftarın ardından partililere konuşan Eker, 14 Ağustos 2001 yılında kurulan Ak Parti ile siyasetin yeni bir boyut, anlam, mesafe ve tarih kazandığını söyleyerek, partinin kuruluşunda Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bugün Ak Parti kurulmakla, artık Türkiye'de hiçbir şey siyasette eskisi gibi olmayacak" sözlerini anımsattı.
Ak Parti'nin 2002 genel seçimleri sonrası iktidara gelmesiyle Türkiye'nin her alanda ve sektörde ileri gittiğini ve sorunların çözüldüğünü kaydeden Bakan Eker, "Alt yapı ile ilgili sorunlarını çözüyor, sağlıkla enerjiyle eğitimle ulaştırmayla tarımla ilgili hayatın bütün sektörleriyle alanlarıyla ilgili fevkalade olumlu güzel gelişmeler oldu ve Türkiye uluslararası camiada da her gün biraz daha önemsenen, her gün biraz daha değeri anlaşılan bir ülke haline geldi" diye konuştu.