|
Günümüzde temiz gıda ile beslenmek artık her zamankinden daha büyük bir öneme sahip. Çünkü bugün gıdaların temizliği sadece dış yapılarıyla ilgili değil genetik yapısı ile de ilgilidir.
|
21.05.2013
1351
|
GDO Nedir?
Bilim adamları 25 yıl önce, genleri DNA’dan ayırarak başka bir canlıya yerleştirebileceklerini keşfettiler. Bir canlıdaki genetik özelliklerin kopyalanarak, bu özellikleri taşımayan bir canlıya aktarılması sonucunda üretilen “yeni canlıya” Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) deniyor.
GDO’nun zararları nelerdir?
-
GDO'lar öldürücü alerjilere neden olabilir.
-
GDO'lu yemler, hayvanlarda antibiyotik direncini artırır, antibiyotiklerin etkisini azaltır.
-
Çoğu GDO'nun içerdiği böcek öldüren toksinlere hamile kadınların kanında ve fetusunda rastlandı.
-
GDOların salgıladığı böcek zehrinin tamamının insan sindirim sisteminde parçalanmadığı ortaya çıktı.
-
Fransa Caen Üniversitesin de yapılan 2 yıl süren araştırma sonuçları vahim; GDO’ lu ürünleri ve bu ürünlerle beslenen hayvanların etini sütünü yumurtasını tüketenlerde tümör oluşmaktadır.
Dünyada 192 ülkenin 167'sinde GDO'lu tarımsal üretim yapılmamaktadır.
GDO’suz ürünlere nasıl ulaşılır?
Topraklarımızı ele geçiren kimyasallar, sularımızı kirleten atıklar, bizi her yandan kuşatan hormonlu ve GDO’lu besinler olmasın hayatımızda. NaturelSepetim, hepimiz için bunların olmadığı bir yaşam hayal ediyor. Türkiye’nin organik sertifikalı bahçelerinde yetiştirilen ve sağlıklı koşullarda üretilen eriştelere, ballara, zeytinlere, makarnalara ve bakliyatlara herkes kolaylıkla ulaşabilir. Eğer bir ürün söz ile değil Sertifika ile Organik özelliğine sahip ise, o ürün de GDO yoktur. İyi, temiz ve sağlıklı beslenmek, mutfağımızı bozulmuş, körleşmiş ve kısırlaşmış tohumların tehlikelerinden korumak mümkün. Organik sertifikalı bahçelerde ‘iyi’ insanların ürettiği ne varsa NaturelSepetim bu ürünleri sizinle buluşturmak için elinden gelen gayreti gösteriyor. Hayata, kendisine ve başkalarına değer veren üreticilerin mahsulünü, bütün bunlara değer veren ve bu değeri hak ettiğini düşünen tüketiciler ile bir araya getiriyor.
Organik ürünlerin hepsi, genetiği ile oynanmamış, kısırlaştırılmamış tohumlardan elde ediliyor. Ülkemizdeki organik tarım uygulamaları tarafsız kurumlarca denetlenirken, organik üretim yapan çiftçiler de hepimizin ve gelecek nesillerin ‘iyi’ gıdalarla beslenebilmeleri için büyük bir özveri ile çalışıyorlar.
Bu bir anlayış, tercih ve ‘iyi olma’ hali. Topraklarımız, tohumlarımız çok kıymetli. Organik tarımın iyiliği, onları da sonsuz bir iyilikle koruyor. Organik ürünleri tüketmeyi tercih etmeniz, sizin de bu anlayışta olduğunuzun en değerli işareti.
“CAN BOĞAZDAN GELİR” der eskiler dikkat edelimde “CAN BOĞAZDAN ÇIKMASIN!”
Kaynak : www.ensonhaber.com