Bu hedeflerden biri de dünya çapında açlıkla mücadele.
Bakanı Gerd Müller açlık sorununa ilişkin şunları söyledi: "Açlık cinayet demektir, çünkü aslında dünyanın en büyük ve aynı zamanda çözülmesi mümkün sorunudur. Bu sorunun üstesinden gelememek dünya ile alay etmek demektir."
'Dünya Gıda Programı: Dünya çapında açlığı 10 yıl içinde bitirmek istiyoruz'
Dünya Gıda Programı (WFP) Yürütme Kurulu Başkanı Ertharin Cousin de Alman bakanın bu görüşüne katılıyor ve "Çözümler elimizde, sorunun yanıtlarını biliyoruz" diyor. Couisin hatta bir adım daha ileri giderek, Dünya Gıda Programı'nın dünya çapında açlığı 10 yıl içinde sonlandırmayı hedeflediğini de vurguluyor. Kalkınma Bakanı Müller ise açlığı bitirme hedefini 2030 yılı olarak açıklıyor.
'Tarımda adil fiyatlar belirlememiz gerekiyor'
Federal Kalkınma Bakanı Müller dünya çapında halihazırda 850 milyon kişinin açlık çekmekte olduğuna işaret etti.
Müller, sanayisi gelişmiş 7 ülkenin oluşturduğu 7'ler Grubu'nun Almanya'daki gelecek toplantısında açlıkla mücadele konusunun gündemin birinci maddesi olacağını açıklarken, tarımsal alanların geliştirilmesinin önemini de vurguladı ve bunu yaparken çevre dostu yeşil teknolojilerin kullanımına hız verileceğini açıkladı.
"Tarımsal alanlarda daha fazla değer üretmemiz gerekiyor.
Bu şu anlama geliyor: Yoksul ülkelerden gelen ürünlere adil fiyatlar saptamamız gerekiyor. Bir kilo portakal için 99 cent ödeme yapıyorsanız, bu tür fiyatlarla tarım işçilerinin geçinmesi mümkün değildir. Aynı şey başka ürünler için de, örneğin kakao, kahve gibi ürün grupları için de geçerli. Biz, zengin ülkelerin değer üretme sürecinde daha adil fiyatlar ödemeye hazır olma yükümlülüğümüz bulunmaktadır."
Yeni açlıkla mücadele kampanyası Almanya'ya 1,5 milyar euroya mal oluyor.
Modernleşme sürecinde Afrika ve Asya'da belirlenen 12 merkez yardımıyla yöresel tarımsal faaliyetlerin daha üretken olması hedefleniyor. Alman Bakan Müller, bu noktada özellikle alt yapı mekanizmalarının sevkiyatı ve eğitimin önemli rol oynayacağını vurguluyor.