|
Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesi Cepni köyü Cambaş mevkiinde, kendi arazisine 11 yıl önce üretim ve su kullanım izni ile balık üretim çiftliği kuran ve türbin inşa ederek kendi elektriğini üreten Niyazi Çimen, kullandığı suyun elinden alınmak istendiğini iddia etti.
|
7.06.2013
794
|
Yaklaşık 11 yıl önce dağdan gelen suyun dönem dönem kullanım iznini Afyonkarahisar İl Özel İdaresi'nden ve balık üretim iznini ise Tarım Bakanlığından alan 54 yaşındaki Niyazi Çimen, en son geçtiğimiz yıl torba yasa ile su kullanım izninin devredildiği Afyonkarahisar Tarım İl Müdürlüğünden 15 yıllığına su kullanım izni aldı. Su kullanımına devam eden ve kendi elektriğini de üreten Niyazi Çimen, Çepni köyü halkı tarafından izin alarak kullandığı su köye verilmesi için Afyonkarahisar Valiliğine şikayette bulunulduğunu anlattı. Bunun sonucu Tarım İl Müdürlüğü tarafından çağrıldığını belirten Çimen, valiliğin konuya el koyduğu ve su kullanım izninin iptal edileceği bildirilerek balık üretim ruhsatının da iptal edildiğini söyledi.
DAVA DANIŞTAY'DA SONUÇLANMAYI BEKLİYOR
Bunun üzerine Niyazi Çimen, Afyonkarahisar İdari Mahkemesi'ne başvurarak Afyonkarahisar Valiliği Tarım İl Müdürlüğünden davacı oldu. Niyazi Çimen'i haklı gören mahkeme, yürütmenin durdurulmasına ve ruhsatın geri verilmesine karar verdi. Daha sonra Afyonkarahisar Valiliği Tarım İl Müdürlüğü tarafından bir üst mahkeme olan Denizli İdari Mahkemesi'ne dava hakkında itiraz edildi. Denizli İdari Mahkemesi de Niyazi Çimen'i haklı görünce Afyonkarahisar Valiliği Tarım İl Müdürlüğü bu sefer de davayı Danıştay'a temize gönderdi. Dava, Danıştay'da sonuçlanmayı beklerken, iki gün önce Çepni köyünde gölet yapım çalışmasını sürdüren işçiler, valilik tarafından gönderildiklerini iddia ederek suyun Çepni köyüne gitmesi için çalışmalara başladı.
"AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ'NE GİDECEĞİM"
Niyazi Çimen, suyu Çepni köyüne götürmek için gelen çalışanlara, ellerinde izinleri olup olmadığını sorduğunu anlatarak, "Çalışanlar ellerinde belgeleri olmadığını söyleyerek bana valiliğin emirleri ile bu çalışmayı başlaştıklarını söyledi. Ben de bu çalışan şahıslara idari mahkemenin vermiş olduğu kararı göstererek mahkemenin sürdüğünü ve Danıştay'ın kararını beklemeleri gerektiğini söyledim ama buradaki çalışmalar sonlandırılmadı. Yetkililer nasıl böyle bir şey yapar? Bana herhangi bir bildiri ve ya uyarıda bulunmadan 15 yıllık su kullanım iznim olmasına rağmen nasıl bu suyu benden almaya çalışırlar? Ben de sonuna kadar hakkımı arayacağım. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gidip bunlara davacı olacağım" dedi.
TarimsalPazarlama.com