Demre İlçesi'nde 1800 dönümün üstünde sera piyasası ziyan görürken, Kumluca İlçesi'nde ise hasar saptama çalışmaları sürüyor.
Demre'de 3 gün tesirli bulunan fırtına ve şiddetli yağmur arkasından oluşan sel iri zarara sebep oldu.
İlçeye bağlı Yavu, Çevreli, Köşkerler ile Karabucak Mahallesi'ndeki bir takım evlerle seraların iri çoğunluğu hala sular altında.
İlçe merkezi ve mahallelerdeki 755 sera üreticisine ilişkin 1865 dönüm sera dalının sel ve fırtınadan ziyan gördüğü belirtildi. Demre Kaymakamlığı, ziyan gören yerlerin afet bölgesi ilan edilmesi için meslek yapıyor.
KAYMAKAM SERALARI GEZDİ
Örtü altı üretiminin merkezlerinden Kumluca'da ise Adrasan, Mavikent, Salur, Hacıveliler ve Göksu mahallelerinde fazla aşırı sayıda ev ve sera su baskınlarına maruz kaldı.
Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, sel felaketi sonrası ziyan gören bölgelerde tetkiklerde bulundu.
Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım ve Emniyet Müdürü Hüseyin Boz'un da eşlik ettiği Kaymakam Baştürk, hasar saptama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
'ANKARA'DAN TALEPLERİMİZ OLDU'
Fırtına ve yağmurun fazla aşırı sayıda ev ve serada zarara sebep olduğunu belirten Kaymakam Baştürk, tek tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu söyledi.
Selden etkilenen ev ve seralardaki suyun tahliyesi için belediye ekiplerinin çalıştığını kaydeden Kaymakam Baştürk, şöyle konuştu:
'Sera ve evlerde oluşan zararların saptama edilmesi için ziyan saptama takımı kurduk.
Ancak ilçede yağışların halen devam etmesi nedeni ile ekibimiz ne yazık ki vazifesini yapamadı. Yağışların sona ermesiyle vatandaşların uğradığı ziyan birkaç gün arasında saptama edilecektir.
Bizimde selzedelere katkı hakkında Ankara'dan taleplerimiz oldu.
İlçemize bu yardımların ulaşması mecburiyetinde yer sahibi, müşterek yada icarcı gözetimi yapılmadan herkese eşit biçimde dağıtımını yapacağız.'