|
Gıda,tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Malatya yaptığı açıklamada, yeteri kadar kurbanlık hayvan bulunduğunu söyledi.
|
27.07.2012
596
|
Malatya'da bir tavuk üretim tesisini ziyaret edip yetkililerden bilgi alan Bakan Eker, gazetecilerinde sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin bu yıl Kurban Bayramı'nda kurbanlık sıkıntısının olup olmayacağını sorması üzerine Eker, hiçbir Kurban Bayram'ında kurbanlıklar konusunda sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Sadece Trakya'daki büyük ve küçükbaş hayvan ithalatında piyasayı düzenleme maksadıyla bir miktar hayvan ithalatına izin verdiklerini belirten Bakan Eker, "Onun dışında zaten diğer bölgeler için ihtiyaç geçen yıllarda da olmadı. Bu yıl da beklemiyoruz. Yeteri kadar kurbanımız da, kurbanlığımız da hayvan varlığımız da hamdolsun var" diye konuştu.
Bakan Eker, Cumhuriyet tarihinden itibaren küçükbaş hayvanlarda sayının sürekli düştüğünü ancak 2008-2009 yılında alınan tedbirlerle şu an küçükbaş hayvan sayısında 32 milyonun üzerine çıkıldığını belirtti. Hayvancılığın da son yıllarda desteklenmesinden dolayı önemli bir faaliyet olarak geliştiğini ifade eden Bakan Eker, tavukçuluk ve küçükbaş hayvancılıkta önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.