|
Şemsi Bayraktar, "Kredilerin hasat vadeli olması, hasat zamanında ödenmesi tarımın doğası gereğidir" dedi.
|
19.03.2015
448
|
Uzun vadeli kredilerin sabit yatırımı gerektiren tesis kurulması ve tarımsal alet ve makinelerin alımında önem kazandığını söyleyen Şemsi Bayraktar, “Kredilerin hasat vadeli olması, hasat zamanında ödenmesi tarımın doğası gereğidir” dedi. Makina ithalatındaki fırsatlar ve kolaylıklardan bahseden Bayraktar, “2015 yılı İthalat Rejimi’ne göre traktör ithalatında yüzde 30 gümrük vergisi var. ikinci el, Türkiye’de üretilmeyen makinelerin ithalatında kolaylık sağlanıyor” dedi.
Çiftçiler desteklenmeli
Yeni fırsatlar yaratabilmek için çiftçilerin, finansman sağlama ve sermaye konusunda güçlü kılınması gerektiğini söyleyen Şemsi Bayraktar, “Çiftçimizin, ekonomik gücü artarsa, çiftçilerimiz, ülke insanı ve dünyanın talep ettiği ürünleri, son teknolojiyi de kullanarak karşılayabilir” dedi.
Dünyada yedinci sırada
TÜRKİYE’nin tarımdaki avantajları konusunda bilgi veren Şemsi Bayraktar, “Türkiye üretim açısından Avrupa’da birinci, dünyada 7’inci sırada. Türkiye coğrafi ve iklim özelliği olarak kahve, kakao gibi birkaç tropik ürün dışında her türlü tarımsal ürünü üretebiliyor” diye konuştu.