|
Bingöl'de çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla 12 çiftçiye 250 bin adet çilek fidesi dağıtıldı.
|
11.06.2013
525
|
İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, "Kapama Çilek Bahçesi" projesi kapsamında temin ettiği çilek fidelerini dağıtmak amacıyla kurumun Düzağaç yerleşkesinde tören düzenledi.
Vali yardımcısı Numan Tahir Şimşek, müdür yardımcısı Nurettin Kıyas ve Bingöl Üniversitesi'nden uzmanların katıldığı törende, kapama çilek bahçesi yapmak isteyen çiftçilere çileğin ekimi konusunda bilgi verildi.
Vali Yardımcısı Şimşek törende yaptığı konuşmada, kapama çilek bahçesi projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından dekar başına 2 bin TL destek verildiğini belirterek, "Verilen destek ödeneği ile 250 bin adet çilek fidesini temin ederek 12 çiftçimiz vereceğiz. Çilek'in Bingöl için kazançlı bir ürün olmasını temenni ediyorum. Bakanlık desteğiyle gerçekleştirilen projenin önümüzdeki yıl da devam etmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, çiftçilere çilek fideleri dağıtıldı.
TarimsalPazarlama.com