Birçok komşu organizasyonunun da aktif katılımları ile destekleyecekleri Agrochem Türkiye, agro kimyasallar endüstrisinde yer alan kuruluşların, kendilerini tanıtmaları açısından ideal bir platform olacaktır. İlki Ukrayna’da düzenlenen Doğu Avrupa Bitki Koruma Forumu Agrochemex Türkiye Fuarı ile eşzamanlı organize edilen forumda kayıt politikaları, pazarın geleceği ve yatırım fırsatları tanıtılacak. Fuarın ve forumun birlikte organize edilmesiyle Avrupa, Asya, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya’daki ülke ve bölgelerde tarımsal anlamda bilgi alışverişini ve ticari işbirliklerini hızlandıracaktır. Bu forum sayesinde dünya standatlarında firmalarla tanışma, yeni tedarikçi bulma ve müşteri kazanımı, son trendler ve inovasyonları görme şansı doğacaktır.
Bu konferansın Türkiye’de olmasının sebeplerinden birisi coğrafi konumudur.
Türkiye doğu ve batı pazarlarının ortasında olması vesilesi ile bir köprü görevini görmektedir. Her iki kısımdan alıcıları, ilgilenen kişileri bu fuara çekme ihtimali yüksektir. Türkiye aynı zamanda NEXT 11 sınıfında yer alan yükselen ekonomilerden biridir.
Türkiye Tarım Zenginliği
Türkiye arazilerinin yüzde 60 lık kısmı tarıma elverişli topraklardır. Ayrıca iklimsel açıdan bir çok çeşidin yetiştirilmesi mümkün kara parçasıdır. Bunun yanında Türkiye’nin dünyada önem kazanmış stratejik tarım ürünleri ekonomik anlamda GSMH içerisinde ihracat payı ile önemli ölçüde yer almıştır.
Türkiye’de kimyasal durumu
Nüfusun yarısının tarımla uğraştığı düşünüldüğünde ekonomik anlamda payının da oldukça yüksek olduğu tahmin edilebilir. Günümüzde dünyada gittikçe uzaklaşılan-ABD, Çin, Hindistan hariç- ülkemizde de ağırlıklı yapılan konvensiyonel tarımda, pestisitler yoğun bir girdi payı oluşturmaktadır. Pestisit üretimi çerçevesinde bitki koruma ürünleri büyük ilgi görmektedir. Bu yüzden ki Türkiye hem üretiminde hem kullanımında pestisit açısından potansiyel bir pazar olarak görülmektedir.
Fuar Profili
Pestisit ve ekolojik, biyolojik ürünler. Kimyasal ve organik gübreler, Bitki büyüme düzenleyiciler ve transgenik ürünler ile, toprak katkıları, besin öğeleri ve çim fuar profilinde yer alacakların içerisindeki ürünler; tarımsal mekanizasyon ürünleri; tohumlar, meyve-sebze, çiçek ve bitkiler fuar profilini oluşturacaktır.
Kimler ziyaret edecek
25 Haziranda açılacak olan fuarın ziyaretçi listesinde toptancı, perakendeci, ihracat ve ithalatçılar, çiftçiler, ziraatçiler, girişimciler, mühendis ve tarım mensupları, üniversite ve araştırma kuruluşları, Tarım Bakanlığı, hükümet temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluşların yer alması bekleniyor.
Yapılacak Etkinliklerin Listesi
Dünya Bitki Koruma Çinli Agrokimyasalları için vazgeçilmezdir
CCPIA Uluslararası Ticaret Komitesi tarafından sunulmaktadır.
Türkiye’de bitki koruma ürünlerinin kayıt ve kullanımı
Türkiye Cumhuriyeti Gıda Tarım ve Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından sunulmaktadır.
Türkiye’de yabancı yatırım ve üretim tesisi kurulumu ile ilgili politika ve ilgili sürec
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından sunulmakatadır.
Bulgaristan Agro Sanayi Bölgerinde yatırım fırsatları
National Company Industrial Zones (Bulgaristan) tarafından sunulmaktadır
Türkiye’deki Zirai İlaç Pazar potansiyeli ve fırsatları
SAFA TARIM A.Ş. tarafından sunulmaktadır.
Körfez ülkelerinde pestisitler kaydı ve GCC yönetmenliği
Agri Sciences Ltd. İzmir tarafından sunulmaktadır.
Çin-Türkiye arasında ticaret alışverişini geliştirmek ve Türk Tarım sektöründeki gelişmeler
Doğal Kimyevi Madde Ve Zir. İlaç. San. Ve Tic. A.Ş. tarafından sunulmaktadır.
Ukrayna’nın yeni hükümetinin Çin tarımsal işbirliği ve tarım kimyasalları ithalat politikasının analizi. Ukrayna Fümigasyon ve Bitki Koruma Derneği tarafından sunulmaktadır.
BDT tescil erişim sürecinin yönetmelikler analizi ve süreci
Polgar ACRO Ortadoğu Bölgesi tarafından sunulmaktadır.