|
Çanakkale'de düzenlenen çalıştayda, Somali Cumhuriyeti'nin hayvancılık ve balıkçılığı ele alındı. Zor durumda olan bu ülkenin en büyük meselesinin eğitimsizlik olduğu vurgulandı.
|
11.02.2013
699
|
Çanakkale'de düzenlenen çalıştayda, Somali Cumhuriyeti'nin hayvancılık ve balıkçılığı ele alındı. Zor durumda olan bu ülkenin en büyük meselesinin eğitimsizlik olduğu vurgulandı. Somali'deki uzun iç savaştan sonra ilk bilimsel faaliyet olan "Somali Hayvancılık, Tarım ve Balıkçılığının Durumu ve Geleceği" isimli çalıştayın düzenleme kurulu başkanlığını, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytaç Altın yaptı. Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED), TİKA ve SESRIC'in desteklediği çalıştaya, Türkiye'nin çeşitle üniversitelerinden dokuz öğretim üyesi, Somali Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve Somali üniversitelerinden 84 bilimadamıyla bakanlık çalışanı katıldı.
Üç gün süren çalıştayda ülkenin tarım, hayvancılık ve balıkçılığının durumu belirlenip gelecek için önerilerde bulunuldu. Doğal kaynaklar bakımından oldukça zengin olduğu tespit edilen Somali'de en büyük problemin, eğitimli insan eksikliği olduğu belirtildi. Eğitim ve altyapı projeleri yapılması gerektiğini öneren çalıştay sonuç bildirgesi, Türkiye'nin Somali Büyükelçisi Dr. C.Kani Torun'a sunuldu, ayrıca Somali ve Türkiye'nin ilgili birimlerine iletildi.
http://www.tarimsalpazarlama.com