|
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi'nde uygulanan Yeni Toplumcu Belediyecilik programının en önemli unsurunun ranta ve tüketime dayalı kentleşme yerine üretime ve istihdama dayalı bir kentleşmenin oluşturulması olduğunu açıkladı.
|
7.01.2013
997
|
Çankaya Belediye Başkanı Tanık, "Biz insanımızın düzenli beslenme ve onurlu tokluk olanaklarına kavuşmasının devlet için bir görev, vatandaş için bir hak olduğu bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sadece balık vermekle yetinmiyoruz çok daha önemlisi vatandaşlarımıza balık tutma alanları yaratarak kimseye muhtaç olmadan başı dik, alnı açık biçimde yaşama olanakları yaratmayı hedefliyoruz" dedi.
"ÇAYED gibi kurumlar aracılığıyla onur kırmadan ve gösterişe kaçmadan bir yandan kentin yoksullarına sosyal ve ekonomik destekler sunarken asıl dikkatimizi kentte yeni iş alanları yaratacak ve yurttaşlara mesleki beceriler kazandıracak girişimlere yöneltmekteyiz" diye konuşan Tanık,kırsal üretimi ve kooperatifleşmeyi teşvik etiklerini kaydetti.
Kır-Kent Kardeşliği Projesi'yle Çankaya'nın kırsalında tarımsal üretimi canlandırdıklarını ve yine aynı kırsal bölgelerde yürüme, bisiklet, arazi araçları gezi parkurları, dinlenme tesisleri ve yamaç paraşütü tesislerinden oluşan Doğa Sporları Projesi'ni hayata geçirdiklerini kaydeden Tanık, "Bu projelerle kırsal nüfusun doğduğu yerde doymasını sağlayacak adımlar atıyoruz" ifadesini kullandı.