|
Rize'nin Çaykent beldesinde, dere ıslah çalışmaları kapsamında tarım arazilerinde yapılan 3 metre yüksekliğindteki duvarlar, çay üreticilerini ve vatandaşları mağdur ediyor.
|
1.08.2012
903
|
Üreticiler, arazilerinin farklı noktalarından geçen duvarlar nedeniyle diğer tarafta kalan çayını toplamak için 3 metrelik duvarı aşmak zorunda kalıyor. Kent merkezine bağlı Çaykent beldesinde yer alan derelerdeki ıslah çalışmaları Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ihaleye açıldı. Yılbaşında başlayan yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki duvarlar beldeyi adeta ikiye ayırdı. 5 katlı binaların altından geçerek çay bahçelerini ve diğer tarım arazilerini de ikiye ayıran duvarların yapımı tamamlandı. Duvarlar nedeniyle mağdur olduklarını savunan arazi ve ev sahipleri ile duvarları yapan müteahhit arasında sıkıntılar yaşandı.
Arazilerinde çay toplarken söz konusu duvarlarla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, duvarın gerisinde kalan çayın devamını toplamak için kendi arazilerindeki 3 metrelik duvarı aşmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Arazilerde su taşkınları meydana gelmemesi maksadıyla yapılan duvarların içinde su debisinin az olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, duvarların ne derece yarar sağladığı konusunda şüpheleri olduğunu ifade ediyor.