|
Kütahya'nın Gediz ilçesinde, çilek yetiştiriciliğinin artması amacıyla çiftçilere çilek fidesi dağıtıldı.
|
19.06.2013
527
|
Gediz'in Polat köyde, Özel İdare Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) katkısıyla 14 çiftçi ailesine çilek fidesi dağıtılarak desteklendiği bildirildi.
Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, köyde ikamet eden çiftçilerin alternatif tarım ürünlerine yönelerek daha fazla gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla çilek yetiştiriciliği için damlama sulama sistemi ve tarla düzenlemesi gibi alt yapısını hazırlayan vatandaşlara Özel İdare Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı katkısıyla çilek fidesi desteği sağlandığını söyledi.
Özel İdare Müdürlüğü tarafından 12 bin TL., Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2011 yılında 3 aileye 3 bin 900 TL, 2013 yılında da 11 aileye 12 bin 100 TL tutarında çilek fidesi desteği yapıldığını, ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından çilek yetiştiriciliği konusunda vatandaşlara teknik destek verildiğini belirten Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, "2011 yılında dikimi yapılan fidelerden ürün alınmaya başlanmıştır. Yeni dikilen fidelerle Polat köyde çilek yetiştiriciliği bakımından önemli bir potansiyele ulaşacaktır. Bu köyümüzde vatandaşlarımızın gayreti ve çalışmasıyla başarılı olan bu uygulama diğer köy ve beldelere de örnek olması açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.
TarimsalPazarlama.com