|
Çukurova Çiftçiler Derneği (ÇUKODER) Başkanı Kasım Pamuk, "Her şeyi devlette ve başkalarında aramak yerine çiftçilerimiz, birliklerimiz, odalarımız, üniversitelerimiz ve mühendislerimizle beraber sorunlarımıza çözüm aramalıyız" dedi.
|
28.11.2012
979
|
ÇUKODER'den yapılan açıklamaya göre, yönetim kurulundan bir heyetle Ataköy, Gümüşyazı, Hasırağacı, Tuzkuyu ve Tuzla köylerinde çiftçilerin sorunlarını dinleyen Pamuk, örgütlenmenin önemine değindi.
Özellikle işsizlik ve ekonomik kriz dönemlerinde gerilim azaltıcı rol oynayan tarımın desteklenip korunması gerektiğini anlatan Pamuk, "Tarım sanayinin altyapısı gibidir. Amacımız, Adana'nın eski günlerine geri dönmesi ve Bereketli topraklarında insanların mutlu olmasıdır" ifadelerini kullandı.
Pamuk, düşük maliyet ve bol kazanç ilkesiyle hareket edildiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Üretimden tüketiciye kadar olan süreçte çiftçi var olmalı. Tüketicilerin bilinçlenmesi ve güven duygusunun gelişmesi için üretici ile buluşması gerekir. Sağlıklı ve doğal ürünler konusunda tüketici ne yazık ki duyarlı değildir. Her şeyi devlette ve başkalarında aramak yerine çiftçilerimiz, birliklerimiz, odalarımız, üniversitelerimiz ve mühendislerimizle beraber sorunlarımıza çözüm aramalıyız."