|
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, Diyarbakır'da bölgeye hitap edecek 300 bin metre kare alan üzerine içerisinde 100 bin ton hububat,30 bin ton pamuk muhafaza edebilecek lisanlı depoculuğun yapılacağının müjdesini verdi.
|
23.10.2013
530
|
Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal,Başkan vekili Engin Yeşil,Şehmus Ayhan,Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Karakoyun Şanlıurfa ve Diyarbakır'da toplam 20 milyon liralık hibe programı yürüteceklerini belirtirken, geçen yılki gibi 'Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı' ve 'Turizm Altyapısı Mali Destek Programı' kapsamında çalışmalarını yürüteceklerini söyledi.
20 MİLYON TL MALİ DESTEK
Yeni iş alanları ve istihdam olanaklarının artması için herkesin projeye destek vermesi gerektiğini kaydeden Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, "Proje kapsamında KOBİ'lere, sanayi altyapısına ve yenilebilir enerjiye mali destek sağlanacaktır. Toplamda 20 milyon TL bütçe ayrılmıştır. Buradaki amacımız finansal kaynaklara erişimin artırılması, planlama ve pazarlama konularındaki kapasitelerinin geliştirilmesi, yüksek katma değerli mal üretim kapasitelerinin artırılması, yenilikçi ve AR-GE faaliyetlerinin desteklenmesi, ihracata yönlendirilmesi veya mevcut ihracat kapasitelerinin geliştirilmesi kendi işini kurabilecek özelliklere sahip ve kendilerinde var olan girişimcilik özelliklerini ortaya çıkarmaya çalışmaktır. Bununla birlikte yeni iş alanları ve istihdam olanakları yaratma, işsizliğin ve yoksulluğun azaltılmasına katkı bulunmaktır.''dedi.
DEV TESİS
Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal ise Diyarbakır ve bölgede özellikle üreticilerin en büyük ihtiyacı olan Lisanlı Depoculuk ile ilgili Diyarbakır Ticaret Borsasının yapmış olduğu çalışmalar değindi.
Bal, Diyarbakır'da 300 bin metre kare alan üzerine içerisinde 100 bin ton hububat,30 bin ton pamuk muhafaza edebilecek lisanlı depoculuğun yapmaya hazırlandıklarını belirterek''Yapmış olduğumuz çalışmalar da bölgenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan lisanlı Depoculuğu ilimizde hayata geçirmeyi planlamaktayız" dedi .
Bu konuda her kesiminde projeye destek vereceklerini ümit ettiklerini belirten DTB Başkanı Ebubekir Bal,Lisanlı depoculuK ile hedeflerinin bölgede tarım ürünleri ticaretini kolaylaştırmak,depolanması için yaygın bir istem oluşturmak, ürün sahiplerinin mallarının emniyetini sağlamak ve kalitesini korumak, ürünlerin sınıf ve derecelerinin yetkili sınıflandırıcılar tarafından saptanmasını sağlamak, tarım ürünleri lisanslı depo işleticilerinin kişiler arasında ayrım yapmaksızın tarım ürünlerini kabul etmelerini temin etmek, ürünlerin mülkiyetini temsil eden ve finansmanını, satışını ve teslimini sağlayan ürün senedi çıkartmak ve standartları belirlenmiş tarım ürünlerinin ticaretini geliştirmek olduğunu söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun projenin ilimiz için çok önemli olduğunu bu konuda kendilerine destek olacaklarını söyledi.