|
Tekirdağ'da, 28 Mart'ta etkili olan dolu, birçok çiftçiyi tarım sigortası yaptırmaya yöneltti.
|
2.04.2014
364
|
Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürü Mesut Baytekin yaptığı açıklamada, dolunun bölgede önemli bir hasara neden olmadığını söyledi.
Dolu yağışının buğday üzerinde etkili olması için buğdayın başakta olması gerektiğini belirten Baytekin, şöyle konuştu:
"Yağış, hasara neden olmadı ancak Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarında tarım sigortasına olan duyarlılığı arttırdı. Yağış üreticilerin mahsulünü garanti altına almak için sigorta yapılmasına vesile oldu. Doludan sonra bölgede sigortaya rağbet arttı. 28 Mart'ta etkili olan dolu yağışından sonra, ilimizde bugüne kadar yaklaşık 850 kişi tarım kredi kooperatiflerine başvurdu ve 2 bin 700 civarında TARSİM poliçesi kesildi."
Baytekin, tarım sigortasının çiftçiler için rahatlatıcı bir unsur olduğunu belirterek, kooperatife borcu olan üreticilerin de muhtemel bir kuraklık ertelemesinden faydalanabilmeleri için tarım sigortası yaptırması gerektiğini vurguladı.
Çiftçilerin, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası'ndan düşük faizli kredi kullanabilmesi için de tarım sigortasına ihtiyacı olduğunu anımsatan Baytekin, şunları kaydetti:
"Kooperatif ortaklarımıza, düşük faizli kredi kullandırılması için Bakanlar Kurulu Kararı gereği, tarımsal ürün sigortası şartı aranmaktadır. Bölgemizdeki çiftçilere, en yakın Tarım Kredi Kooperatifine giderek tarım sigortası yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Hem ürünlerini garanti altına almış olacaklar hem de devletin sigorta yaptıran çiftçilere sunduğu imkanlardan faydalanabilecekler."