|
Aydın genelinde birçok noktada ortaya çıkan ve hayvancılık işletmelerinde milyonlarca lira zarara yol açan şap hastalığı yüzünden hayvan pazarları yeniden kapandı.
|
9.07.2012
1145
|
Asya 1 tipinin değişime uğrayan türü 'egzotik' virüs ile şap hastalığı bulaşan büyükbaş hayvanlara yapılan aşıların etkili olmadığı belirtildi.
Geçen yıl Kurban Bayramı'ndan sonra görülen şap hastalığı nedeniyle Aydın'ın birçok ilçesinde karantina ilan edilerek hayvan pazarları kapatılmıştı. İlçelerde yapılan dezenfekte çalışmalarının ardından karantina kaldırılarak hayvan pazarları açılmıştı. Şap hastalığı ile mücadelede yok olmadan değişime uğrayan Asya 1 tipi egzotik virüs büyükbaş hayvanlara bulaştı. İlk olarak Bozdoğan ilçesinin Dömen ve Kamışlar köyünde görülen şap hastalığının yayılmaması için köyler karantinaya alındı. Çevre köylerle birlikte 2 bine yakın büyükbaş hayvan aşılanırken köylerden ilçedeki hayvan pazarlarına sevkiyat durduruldu.