|
Elbistan Belediyesi Hizmet Alanı içerisinde bulunan seralarda yetiştirilen domates ve salatalıktan yüksek verim alınırken, üç yıldan beri başarıyla uygulanan seracılığın, ilçe çiftçisi için önemli bir alternatif olabileceği ifade edildi.
|
29.08.2012
1074
|
Elbistan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Mühendisi Sami Doğan, 3 yıldan beri serada domates ve salatalık yetiştirdiklerini belirterek, yüksek verim elde ettiklerini kaydetti. Elbistan çiftçisine ilçede seracılığın yapılabileceğini anlatmak ve bunu kanıtlamak amacıyla 3 yıldan beri çiçek üretimi yapılan seralarda, çiçeklerin park ve bahçelere naklinden sonra domates ve salatalık yetiştirdiklerini ifade eden Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Mühendisi Sami Doğan, serada kullandıkları ana maddenin, gidya olduğunu söyledi.
Belediyeye ait 2 adet her biri 500 metrekarelik seralarda, termik santraller için çıkartılan kömürün üst katmanını oluşturan gidyayı kullandıklarını belirten Doğan, seraya diktikleri opal, natürel ve şampiyon cinsi salatalık ile Toros cinsi domatesten elde edilen verimin çok yüksek olduğunu dile getirdi.