|
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tarafından yürütülen projeyle, fındıkta raf ömrünün uzatılması amaçlanıyor.
|
14.09.2012
864
|
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Sanayi Tezleri Programı (SANTEZ) projeleri kapsamında desteklenen ve Gürsoy Tarımsal Ürünler Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin katkı sağladığı proje, ODÜ Çotanak Seminer Salonunda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
Proje Koordinatörü Prof. Dr. Zeki Bostan, burada yaptığı konuşmada, fındık için yapılacak her projenin kendileri için değerli olduğunu söyledi. ODÜ'nün birçok ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Bostan, "Üniversitemiz bir projeyle daha bir ilke imza atmış oldu. Konunun fındık olması, diğer bir önemli ayağının da üniversite-sanayi işbirliğinin gerçekleştirilmiş olması önemli. Bu da Ordu için bir ilk. Fındık önemli ihraç ürünlerimizden ama bunun Tekeli hiçbir zaman garantimizde değil. Dolayısıyla fındık için yapılacak her proje bizim için değerli" dedi.