|
Sıkıntılı günlerini geride bırakan Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK), tekrar geçmiş dönemlerdeki gibi fındık üreticilerine katkı sağlamak için ilerleme katettiği bildirildi.
|
3.04.2014
322
|
Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl önce başlayan ve bugüne kadar devam eden "tekrar piyasada var olma savaşlarının" başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.
Birliğin borçlarını belli bir plan dahilinde ödemeye başladıklarını belirten Bayraktar, "Bir kısım sıkıntılarımız giderildi, artık FİSKOBİRLİK bugünden yarına 'şu borcu nasıl ödeyeceğim'den ziyade 'üreteceğim, fındığı alacağım, alırken üreticiye ne kadar katkım olacak, aldığım ürünü nasıl değerlendireceğim, nihai tüketiciye ulaşırken ürünlerimiz hangi kalitede ve hangi maliyette ulaşacak' anlamında bir çaba içerisinde" dedi.
Bayraktar, bu yıl üreticiden yaklaşık 5 bin ton civarında fındık aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Bu fındığın da büyük bir bölümünü entegre tesisinde işleyerek nihai tüketicinin hizmeti sunacağız. Bundan sonra da FİSKOBİRLİK her geçen yıl daha da büyüyecek, belki önümüzdeki yıl sezona bir önceki yıldan daha güçlü gireceğiz, belki daha fazla üreticiye ulaşıp daha fazla fındık alacağız, ürünlerimizi geliştirerek belki daha fazla ürünle daha geniş pazarlara ulaşacağız. Özetle FİSKOBİRLİK, kooperatifler aracılığıyla üreticiden fındığı alacak, aldığı fındığı da tesislerde işleyecek ve bir pazarlama ağı yoluyla da tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya ürünlerini ulaştıracak. FİSKOBİRLİK piyasada rekabet edebilir, ayakları üzerinde duran ama sonuç itibarıyla varoluş sebebi olan üreticisine, ortaklarına katkı sağlayan bir kurum olma yolunda hızla ilerleyecek."
"Sindire sindire yükseliyoruz"
Bayraktar, sindire sindire, aşama aşama, taşları yerine koya koya bir yükselişte olduklarını vurguladı.
Bilançoları izlendiğinde 6 yıldan bu yana her geçen yıl biraz daha iyi olduklarının görüldüğünü dile getiren Bayraktar, "Artık biz borçlarla ilgili bir kavga içerisinde değiliz, onları hallettik. Bundan sonra üreticiye nasıl faydalı olabiliriz, nihai tüketiciye hangi değerli ürünlerle ulaşabiliriz kavgası içerisindeyiz ve bu kavgadan giderek yükselen bir ivmeyle başarılı çıkıyoruz, görünen tablo bu" diye konuştu.