Bu yazımızda Güneş Enerjili Tarımsal sulama sistemleri kurulumunu resimli olarak anlatacağız. Güneş enerjisi ile çalışan pompalar, güneş enerjisi ile tarla sulama ana konularımız olacak.
Yazımızın tam metni için tıklayın http://www.powerenerji.com/gunes-enerjisi-ile-tarimsal-sulama-sistemi-kurulumu.html
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri; Doğru Ürün Kullanılırsa, Doğru Montaj yapılırsa ve tabi ki doğru firma ile çalışılırsa Günde 10 saat çalışmaktadır. Evet 10 saat. Örneğin; Müşterimizin kurulumunda 2 hp dalgıç pompa 105 metre derinlikten saatte 3,6 Ton su vermektedir. Günde 10 saat x 3,6 Ton = 36 Ton su yapar. Yaz dönemlerinde bu sistem her gün kullanılabileceği için 7 gün x 36 Ton: 252 TON su yapar.
Üstelik Güneş Enerjili Sulama Sistemi sadece Güneş panelleri ve Solar pompa sürücüsünden oluşmaktadır. Bu nedenle bu sistem 15 yıl boyunca kullanılması mümkündür. Kurulum yaptığımız projelerimizde Güneş panelleri için 10 yıl , diğer sistemler için 2 yıl garanti vermekteyiz. 2 yılda servis garantisi veriyoruz. 2 yıl içinde ürünlerimizde arıza meydana gelirse ÜCRETSİZ DEĞİŞİM yapıyoruz. Üstelik servis ücreti de talep etmiyoruz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. İşimizde iddalıyız.
Müşterimiz Güneş Enerjili sulama sistemi kurma konusunda bizi tercih etti. Müşterimizin arazisini keşfe gittik. Kurulum yapılacak alanı belirledik.
Başlıyoruz.
Müşterimize verdiğimiz randevumuza uyuyoruz ve sabah erken saatlerde Güneş Enerjili Sulama Sistemi kuracağımız araziye geliyoruz.
Araziye gelirken kurulum için ihtiyacımız olan bütün araç gereçlerimizi beraberimizde getiriyoruz. Jeneratör, kaynak makinası, matkap, kesici vs.
İlk işimiz Güneş Panelleri için sehpa hazırlamak. Müşterimizin isteğine göre ister orjinal Güneş Panel sehpası kuruyoruz dilerse maliyeti düşürmek isterse Panel Sehpa ayaklarını kendimiz imal ediyoruz.
Güneş Panelleri Kurulum Yerine Taşınıyor.
[caption id="attachment_1641" align="alignnone" width="800"] solar water pump[/caption]
Bu aşamada Güneş Panelleri için hazırladığımız sehpalarda dayanıklı olması için 2.5 mm 40 x 60 Profiller kullandık. Güneşe Karşı Bakı, Güneş Panellerinin maksimum verim için güneşe karşı eğim derecesi çok önemli. Bu işlemleri hazırlıyoruz.
[caption id="attachment_1732" align="alignnone" width="800"] Güneş enerjili sulama sistemi kurulumu[/caption]
Panel Sehpaları montajına başladık. Müşterimizin isteği doğrultusunda Panel sehpalarını çardak biçiminde Yüksek yapıyoruz. Amaç; Güneş Panellerinin zeytin ağaçlarının büyümesi ile gölgelenmesini engellemek aynı zamanda Güneş panellerinin altını depo olarak kullanmak.
Güneş Panel sehpasının montajı çok önemli işimizin %60 bu. Çünkü güneş panel sehpası Rüzgar, kar, yağmur ve 3. kişilere karşı korunaklı olmalı. Yaptığımız işi Doğru Yaptığımız gibi sağlam yapmayı da severiz.
[caption id="attachment_1733" align="alignnone" width="800"] Güneş enerjisi ile sulama sistemi kurulumu[/caption]
Görüleceği üzere Güneş Panel Sehpamız Zeytin ağaçlarından epey yüksekçe oldu. Alttaki resimde traktör römorkunu açık vaziyette bile panel sehpasının altına sığdırmayı başardık. Müşterimize kullanabileceği bir alan kazandırmış olduk.
[caption id="attachment_1734" align="alignnone" width="800"] Güneş enerjisi ile dalgıç pompa çalıştırma[/caption]
Güneş Panelleri güneşin konumuna göre maksimum verim alacak şekilde monte edilmeye başlandı. Burada ölçümler çok önemli. Gönye elimizden düşmüyor. Doğru iş yaparsak müşterimiz Güneş Enerjili Sulama sistemini günde 10 saat civarında kullanabilecek.
[caption id="attachment_1736" align="alignnone" width="800"] güneş enerjisi ile çalışan dalgıç pompa[/caption]
Güneş Panelleri, standart ölçülere sahip olsa da metre elimizden düşmüyor. Ölçü ve eğim çok önemli. Bu sistemde kullandığımız paneller 265 Watt Talesun Marka İthal güneş panelleri. 1 sınıf hücre ve verimliliğe sahip. Panel ölçüleri 164cm x 99 cm. Neden tam 100 cm değil ki :) Eğer dikkat etmez isek o 1 cm fark bile baş ağrıtabiliyor.
[caption id="attachment_1735" align="alignnone" width="800"] güneş enerjili sulama pompası[/caption]
Panel sehpamızı kurduk. Güneş Panellerimizi sehpamızın üzerine dizdik. Bağlantılar yapıldı. Sistem çalışıyor. 380 Volt elektriği gördük.
[caption id="attachment_1737" align="alignnone" width="800"] güneş paneli dalgıç pompa çalıştırma[/caption]
Eveet, güneş panel sehpalarını hazırladık panellerin dizilimini yaptık bağlantıyı sağladık. Güzel de durdu hani. Bu projemiz 2 hp pompa olduğu için 265 wattlık 12 adet güneş paneli kullandık. Pompamız 2 hp trifaz 380.
Müşterimiz panel sehpasının tabanına hasır beton atacak. Ayrıca güneş panel sehpasının etrafını duvarla örecek bu sayede kullanılabilir kapalı bir alanı olacak. Ön ayaklar 2 m, arka ayaklar 2.65 m olarak yapıldı.
[caption id="attachment_1738" align="alignnone" width="800"] güneş enerjisi elektrik üretimi[/caption]
Resimlere dikkatli bakarsanız işçilik, emek görürsünüz. Yaptığımız iş Sağlam olmak zorunda. Yaptığımız sistem çalışmak zorunda. Çünkü ; bir sonraki müşteriyi hedefliyorsak işimizi iyi yapmak zorundayız. Müşteri memnuniyeti önemli.
[caption id="attachment_1739" align="alignnone" width="800"] güneş enerjisi tarımsal sulama sistemi[/caption]
Geldik dalgıç pompa kurulumuna. Dalgıç pompamızı 105 metre derinliğe indirdik. Bizi epey zorladı. Kablo bağlantılarını yaptık. Sistemi Devreye aldık..
[caption id="attachment_1740" align="alignnone" width="800"] güneş paneli dalgıç çalıştırma[/caption]
Ve beklenen an. 105 metre derinlikte 2 hp pompamız 380 volt enerji ile kendine geliyor. Resimde 20 litrelik bidon göreceksiniz. Dakikaya tuttuk. 20 litrelik bidon 19 sn de doldu. Pompamız saatte 3,6 ton su temin etmektedir. Bizim vadettiğimizden fazla oldu. Şükür ki yüzümüz kara çıkmadı.
[caption id="attachment_1741" align="alignnone" width="800"] güneş enerjisi ile pompa su çıkartma[/caption]
Güneşin enerjisini suyun bereketi ile buluşturduk. Bir projemizin daha sonuna geldik. Müşterimize tahhüt ettiğimizden daha fazla su vermiş olduk. Bir arazi daha suya kavuşmuş oldu. Yazın sıcağından kavrulan toprak artık kana kana sulanacak.
[caption id="attachment_1742" align="alignnone" width="800"] güneş paneli dalgıç motor çalıştırma[/caption]
https://youtu.be/Z_UVwD0HN-M
Biz bu işte iddalıyız. Ne yaptığımızı biliyoruz. Siz de sondaj kuyularında / sulama kanallarında/ havuzlarda/ göletlerde / Baraj göllerinde Güneş Enerjili Sulama Sistemi Kurmak istiyorsanız Çalışmamızı gördünüz size bir telefon kadar yakınız. Bizi arayabilirsiniz.
POWER ENERJİ
0532 745 27 63
info@powerenerji.com