|
Tarımda kullanılan mazottan özel tüketim vergisinin kaldırılması yönündeki taleplerini İstanbul Milletvekili Levent Tüzel vasıtasıyla TBMM'ne ulaştıran Tüm Üretici Köylüler Sendikası, Mudanya'da siyasi parti başkanlarının da hazır bulunduğu kahvaltılı basın toplantısında Ankara temaslarını paylaştı.
|
18.07.2012
945
|
Korsan Cafe'de düzenlenen toplantıya CHP, MHP, dsp, DP ve SP ilçe başkanları ve temsilcilerinin yanı sıra Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan da katıldı. Tüm Köy-Sen Genel Sekreteri Mehmet Eker, sendika olarak ülke genelinde birkaç aydır yürüttükleri imza kampanyasında Mudanya'dan 2 bini aşkın imzanın Ankara'ya ulaştırıldığını hatırlattı.
Zirai üretim girdilerinden olan ve üretim maliyetindeki payı yüzde 25'leri bulan mazottan ötv'nin kaldırılmasını istediklerini belirten Eker, bu konuda Milletvekili Levent Tüzel'in yasa teklifi verdiğini bundan sonra da üreticilerin bölgelerine gelen milletvekillerinden konuyla ilgili yazılı ya da sözlü taahhütler alacaklarını söyledi. Ankara'daki görüşmelerin iki konu üzerinde yoğunlaştığını anlatan Eker, "Köylünün kullandığı mazottan ötv kaldırılsın" yazısını içeren pankartların hazırlanarak belli noktalara asılacağını ve mücadelelerini sonuç alana kadar yılmadan sürdüreceklerini belirtti.