|
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinin Hasat Bayramı şenlik havasında yapıldı.
|
8.06.2012
726
|
Çiftlikte düzenlenen törende konuşan Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Gök, sevgiyle ürettikleri başakları mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başakları topluma kazandırdıklarını belirten Gök, Ziraat Fakülteleri için Araştırma ve Uygulama Çiftlikleri'nin büyük önem taşıdığını kaydetti.
Çiftliğin 1972'de yaklaşık 10 bin dekarlık alanda oluşturulmaya başlandığını hatırlatan Gök, Çukurova Bölgesi'nin, GAP ve KKTC'de yürütülen tarımsal araştırmalara destek verdiklerini ifade etti.
Bugün yaklaşık 8 bin dekar alanda tarla, bahçe, süt bitkileri, hayvansal üretimin yapıldığı çiftlikte buğdayın ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mustafa Gök, "Buğday insanoğlu için nimettir, kutsaldır. Buğday tokluktur, varlıktır. Buğday ülkemiz için topraktır, Anadolu'dur. Fakirin ekmeği, iktidarın gücüdür. Buğdaysız tarım, tarımsız iktidar olmaz. Geleceğin iktidarları toprağına, tarımına sahip çıkabilen toplumlar olacaktır."dedi