|
Orman ve Su İşleri Bakanlığı vatandaşlarımıza katkı sağlayacak ceviz ve badem ormanları oluşturmaya devam ediyor.
|
21.06.2012
912
|
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından özel ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde başlatılan ağaçlandırma çalışmalarında; uygun orman arazilerinde orman köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi ve ülkemizin ceviz ve badem üretiminin artırılması hedefleniyor.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuyla alakalı yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Orman içi açıklıklar ile bozuk orman alanlarımızın ağaçlandırılması gayesiyle orman alanlarını bedelsiz olarak başlangıçta 49 yıllığına, hazine arazilerini ise 10'ar yıllık dilimler halinde düşük kira bedeli karşılığında vatandaşlarımıza kiralayacağız. Kiralama süresini cevizde 120 yıl, bademde ise 60 yıl olarak belirledik."
Ormanları halkın kullanımına açmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bozuk orman alanlarını köy tüzel kişiliklerine ve vatandaşlarımıza 49 yıllığına ceviz ve badem için vereceğiz. Hazineye ait olup da gelir getirici türlerle ağaçlandırılmak istenilen yerler varsa oraları da vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. Bu çerçevede 2011 yılı içinde 43 ilde 180 adet projeyi hayata geçirdik. Netice olarak da 30.000 dekar alanı tahsis ve kiralama usulüyle vatandaşlarımızın istifadesine sunduk. Bakanlık olarak ceviz ve badem gibi ağaç türleri ile yapılan çalışmalar neticesinde elde edilen odun dışı ürünleri, bu sahaların bakımını gerçekleştiren köy tüzel kişiliklerine, tarımsal kalkınma kooperatiflerine ve özellikle yöre halkına çok cüzi bir bedelle vereceğiz."