|
Antalya Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, tarımı geliştirmek amacıyla ilçede yapılması gereken halin kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
|
21.12.2012
704
|
Planlanan modern halin en kısa sürede hizmete açılmasına vurgu yapan Yakuta, "Şu an mevcut olan 3 halimiz var. 5 belediye, bir araya gelerek tek ve modern bir hal yapmak için birlik kurdu. Planlanan halin, en kısa sürede yapılarak hizmete açılması önemli. Tarımdan ekmek yiyen bir ilçeyiz. O nedenle kısa vadede tarımı geliştirmek, daha iyi şartlarda tarım yapmak gerekiyor. Ürettiğimiz ürünleri ise pazarlayabilmek için ilçeye modern hal kazandırmamız gerekiyor. Tarıma aracılık eden, üretilen ürünleri tüketiciye ulaştıran esnaf olarak en iyi şartlarda çalışmaya ihtiyacınız var. Kaymakamlık olarak biz de halin bir an önce hayata geçirilmesi için bu sürece dahil olacağız." dedi.
Finike Belediyeleri Hal Birliği (FİNHAL)'nin organize ettiği toplantı, Finike Belediyesi'nde gerçekleştirildi. Kaymakam Mesut Yakuta'nın da katıldığı değerlendirme toplantısına; Hasyurt Belediye Başkanı ve FİNHAL Başkanı Muammer Genç, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur,Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek, Ak Parti İlçe Başkanı Necati Bahçeci, hal dernek başkanları ve hal esnafı katıldı.
Son yapılan toplantıda, Sahilkent Belediyesi'nin de birliğe katılmasıyla birlikte tüzük değişikliğinin yapıldığını belirten FİNHAL Başkanı Genç, her belediyenin birlikte 3 temsilcisi bulunacağını ifade etit. Gelir ve giderlerin de yüzde 20 olarak eşit paylaştırıldığını kaydeden Genç, bundan sonra kurulacak dernekle komisyonları tek çatı altında toplayacaklarını belirtti. Gelinen son nokta itibariyle hal esnafına bilgi veren Genç,"Şu an elimizde hal yapımına tahsis edilen Hasyurt ve Sahilkent beldesinde iki ayrı yer ve iki ayrı proje var. Önümüzdeki hafta mevcut hallerin dernek başkanlarıyla toplanarak hem projeye yönelik hem de halin hangi arazi üzerinde yapılacağını ya da her iki hal arazinin de kullanımına ilişkin hal esnafının taleplerini dinleyeceğiz." diye konuştu.