|
Dünyada lider tarım kuruluşlarından biri olan Syngenta, 90'ı aşkın ülkede 26 binden fazla çalışanı ile tarım sektörüne büyük katkı sağlamaktadır. Yenilikçi araştırma ve teknoloji ile sürdürülebilir tarıma katkıda bulunan Syngenta, Misyonlarını "Bitkilerdeki potansiyeli hayata taşımak" olarak belirlemiş, bunu yaparken yenilikçi teknikleri ve teknoloji kullanarak, tarım ürünlerine çözümler yaratıp, üreticilere verimden fazlasını vermeyi hedeflemektedir.
|
10.10.2013
1116
|
Türkiye Ülke Ticari Pazarlama Müdürü Kayhan Atalay, “Syngenta olarak bu teknolojilerin, yeni tohum çeşitleri, tarımsal ilaç ve entegre ürün çözümlerimizi dünya pazarları ile aynı anda ülkemizde hizmete sunmanın gururunu yaşıyoruz.” derken, sözlerine “Bu yıl sırasıyla Adana, Manisa ve Urfa’da gerçekleştirilen Syngenta Mısır Akademileri ile entegre çözümlerimizi aktarabildiğimiz, birçok üreticiyle buluşabildiğimiz platformlar oluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.
FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
Doğu Bölge Müdürü Kudret Yılmaz ise “Syngenta Akademi Günleri” ile özellikle doğu ve güneydoğu bölgedeki üretici dostlarımızla ve tarımdaki paydaşlarımızla mısırda üretici koşullarında yapılmış olan farklı uygulamaları göstermek ve bu konudaki gelişmeleri paylaşmak istediklerini söylerken, bir yandan ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge’lerinde ikamet eden yaklaşık 2.000 üreticinin katılımı ile şenlik ortamında bir etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Syngenta Mısır Akademisi’nde, tarıma girdi sağlayan diğer firmaların destek ve katılımları sayesinde diğer konularda olan gelişmelerin üreticimiz ile paylaşılmasına aracılık etmiş olduk. Bu sayede üreticiler ürün yetiştirmesi sırasında rekabetçi olmalarını sağlayabilecek yenilikleri en yetkin ağızlardan dinleme ve soru sorma şansına sahip oldular.
Syngenta Tarla Ürünleri Bölge Kampanya Müdürü Ahmet Yazıcıoğlu 1-2-3 Ekim tarihlerinde Urfa otoban çıkışı Mardin yolu üzeri Gülveren Köyü’nde 55 dönümde gerçekleşen Syngenta Mısır Akademisi’nin katılımcı portföyü ve genişliği açısından hedefe ulaştığını söyledi. Katılımcıların çok verimli yeni mısır çeşitlerinin yanında, farklı gübre uygulamalarını, bitki sıklığının yarattığı farkları, sulama zamanında oluşabilecek değişikliklerin farklılıklarını, Cruiser ile tohum ilaçlamanın getirdiği kalite ve verimi son olarakta zamanında yapılan yabancı ot kontrolünün verime yansımasını görmelerini sağladıklarını dile getirdi.