|
Giresun'un Keşap ilçesi Fındık Üreticileri Birliği 2012 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi.
|
17.01.2013
881
|
Keşap Fındık Üreticileri Birliği'nin üyeleriyle bir araya gelerek düzenlediği 2012 yılı değerlendirme toplantısında Keşap Kaymakamı Polat Kara, Tarım Sigortaları Karadeniz Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, Tarım İl Müdürü Muhammet Angın, Belgelendirme Denetim Firması Genel Müdürü Osman Tekinaslan da yer aldı.
Tarım Bakanlığı'nın çıkarttığı sözleşmeli tarım yapan ilk birlik olduklarını ve bunda örnek gösterilecek bir başarı elde ettiklerini belirten Toplantıda Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin, hedeflerinin bu başarıyı devam ettirmek olduğunu söyledi. Birlik Başkanı Şahin, "Türkiye'de ilk defa 2006 yılından bu güne kadar birliğimiz tarafından iyi tarım uygulamaları kriterlerine uygun sertifikalı fındık üretimi, bundan sonra da devam etmelerini sağlamak en önemli hedefimizdir. Çiftçilerimizi sürekli eğitim ve denetim takibine alarak üretimde kaliteyi,saydamlığa dayalı geliştirmek, şeffaflığı her alanda uygulamak. Ürün ve iş gücü kalitesini uygun hale getirerek üretimde sıfır tolerans prensibi sayesince mükemmelliğe ulaşmaktır" dedi.
Birlik Başkanı Şahin, anlaşmalı tarım sistemiyle birlik üreticilerinin ürünlerini ekonomik olarak da en iyi şekilde değerlendirdiklerine dikkat çekerek piyasa değerinin üzerinden satabildiklerini söyledi.
TarimsalPazarlama.com