|
Korkut Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alpaslan Kenger, ilçede alternatif ürün yetiştirmek amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.
|
8.04.2013
617
|
Kenger yaptığı açıklamada, ilçede bugüne kadar yetiştirilmeyen ancak bu topraklarda yetişmesi mümkün olan ürünleri deneyeceklerini belirtti. Çiftçilerin gelirlerini artırması için alternatif ürün ekimi yapacaklarını ifade eden Kenger, şöyle konuştu:
"Çiftçilerle görüşmelerimiz sürüyor. Bölgeye yeni ürünler kazandırmayı amaçlıyoruz. Ürün çeşitliğini artırarak, çiftçilerimize daha fazla gelir sağlamak istiyoruz. Çünkü çiftçilerimiz çok fazla gelir elde edemiyor. İlk etapta kuru fasulye ekimini yapacağız. Bu ürünü ektikten sonra ve hasat dönemine kadar ziraat mühendislerimiz, çiftçimizle eski usullerle değil, gelişen teknolojiye ayak uydurarak modern tarım çalışması yapacak. Aspir ve nohut ekimi de yapacağız.
TarimsalPazarlama.com