|
Köy muhtarları, üreticilerin sel ve doğal afetler nedeniyle kredi borçlarının ertelenmesi desteği konusunda bilgilendirildi.
|
14.09.2012
730
|
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki köy muhtarlarına, çiftçilerin sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerinden zarar gören ürünleri için kredilerinin ertelenmesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, toplantıda yaptığı konuşmada, uygulamayla ilgili eksik ya da yanlış görülen hususlarla ilgili hatırlatmaları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e ve bakanlık yetkililerine ileteceklerini belirtti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz da, kararname kapsamında bir borç ertelemesinin söz konusu olduğunu anımsatarak, "Yüzde 30 ve üzerinde hasar tespiti yapılan çiftçilerimizin ürünlerinde 1 yıllık süreyle ertelemesi söz konusu" ifadelerini kullandı.