|
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, partisinin Bayındır ve Tire köylerini kapsayan alan çalışmalarında, Tire'nin dağ ve orman köylerini ziyaret etti.
|
19.03.2013
663
|
İzmir'in Tire ilçesi köylerini gezen CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, "Karşılaştığımız manzara içler acısı. Eskiden yağmur bolluktu, bereketti. Bugün köylüler yağan yağmura bile sevinemiyor. Çünkü tarlalarını ekemez, hayvanlarını besleyemez durumdalar" dedi.
Tire'nin Işıklı, Çobanköy, Eğridere, Kırtepe, Sarılar, Kızılcaavlu, Peşrefli köyleri ile Gökçen beldesini ziyaret eden Prof.Dr. Güven, çiftçilerin sorunlarını, CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İzmir il yöneticileri Levent Çınar, Kemal Kaygül, Ali Karabay, Melek Kartal, il kadın kollarından Çiğdem Hafızoğlu, Zeliha Aydoğuş ve Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem ile CHP Tire ilçe yöneticileri, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile birlikte dinledi. 2B düzenlemesi ile dedelerinden kalan toprakların ellerinden alınma korkusu yaşayan ya da hayvanlarına saman alamadıkları için daha ucuza gelmesi nedeniyle saman yerine 'paket cips' ya da dağdan topladıkları çalıları yedirmeye çalıştıklarını anlatan çiftçiler, CHP'lilere dert yandı.
Bir çiftçinin, "ülke ekonomisine katkı koymak için artık çalışmayacaklarını tembel olmaya karar verdiklerini" anlatan sözlerinden çok etkilendiğini söyleyen Güven, şöyle konuştu: "Çiftçimizin söylediği, 'mazotçu bizi görmesin, gübreci bizi görmesin, tarım ilaçcısı bizi görmesin, traktör yedek parçacısı bizi görmesin, elektrik harcamayalım, su harcamayalım, oturarak ve hiçbir şey harcamayarak ekonomiye katkı yapalım' sözlerini çok anlamlı buldum. Bu sözler AKP hükümetinin yalnızca kadınları, kız çocuklarını değil çiftçilerimizi de eve kapatmaya başladığının bir göstergesidir."
TarimsalPazarlama.com