|
Iğdır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Artantaş, küçükbaş hayvan temininde ciddi sıkıntılar bulunduğunu, bunun da Kurban Bayramı'nda kurbanlık fiyatlarına yansıyabileceğini belirtti.
|
5.09.2012
917
|
Artantaş yaptığı açıklamada, kurbanlık koyun fiyatlarının geçen yıl 250-300 lira olduğunu, bu yıl küçükbaş hayvan azlığından dolayı fiyatların yükseleceğini söyledi. Kurbanlık koyun fiyatlarının, bu yıl 500-600 lira arasında olmasını beklediklerini dile getiren Artantaş, "Küçükbaş hayvan temininde ciddi bir sıkıntı var. Bu da Kurban Bayramı'nda kurbanlık fiyatlarına yansıyacaktır. Küçükbaş hayvanların kilosunun toptan satış fiyatı 9,5 lira, tüketiciye gelene kadar bu fiyat artıyor. Biz de bu artıştan memnun değiliz. Esnafımıza ve halkımıza bu artış zarar veriyor" diye konuştu.
Artantaş, Türkiye'de küçükbaş hayvan besiciliğinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenmesine rağmen, hayvancılık sektörünün yeteri gelişmediğini belirterek, besicilikteki girdi maliyetlerinin yükselmeye devam ettiğini ve bu yüzden sektörün zor günler yaşadığını dile getirdi.