|
Kentin iklimi, toprak yapısı gibi özellikleri sayesinde Türkiye'nin yanı sıra dünyada da benzerine rastlanmayan Malatya kayısısı, hasadından kurutulmasına, ayıklanmasından paketlenmesine kadar pek çok zahmetten sonra 82 ülkenin sofrasına geliyor.
|
1.08.2012
844
|
Bahçelerde yetiştirilmesinin ardından çevre illerden de gelen mevsimlik işçilerin yardımıyla hasadı yapılan kayısı, yine işçiler ve üreticiler tarafından tek tek çekirdeklerinden arındırılıyor. İslimle ya da tamamen doğal yollardan güneş altında kurutulan kayısılar, ardından fabrikalarda yine binbir zahmetle işleniyor. Yıkanarak çöplerinden arındıktan sonra geçici işçilerin ellerinde büyüklüklerine göre ayıklanan kayısılar, ardından paketlenerek ihracata hazır hale geliyor.
-İhracat hedefi bir milyar dolar-
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayısının Malatya'ya Allah'ın bir lütfu olduğunu belirtti. Kentin hava ve toprak yapısından kaynaklanan özellikleri sayesinde yetişen kayısıların kendine has, güzel bir aroması bulunduğunu dile getiren Erkoç, kayısının hem Malatya hem de ülke için büyük bir şans olduğunu söyledi.