|
Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ambarı olarak bilinen Mersin'de, narenciye üretiminde dönüm noktası olarak kabul edilen 'sıvı gübre' sevinci yaşandı.
|
9.10.2012
1014
|
Sıvı gübre kullanılan okutsi mandalina ağından 250 kilo ürünün alındığı hasat şenliği, Mersin, Adana, Hatay'ın yanı sıra Türkiye'nin birçok yerinden gelen bayiler, danışmanlar, ihracatçılar ve ziraat odaları üyelerinden oluşan kalabalık bir ekibin katılımıyla gerçekleşti.
Bitki besleme alanında faaliyet gösteren Hekagro'nun Amerika'dan ithal ettiği patentli sıvı gübrelerin kullanıldığı Mersin'in Tömük beldesindeki okitsu narenciye ağaçları hasat edilerek meyve sayımı yapıldı.
Türk tarım sektörüne ve çiftçilere kazandırdığı yeniliklerle dikkat çeken sıvı patentli gübre ithalatçısı Enis Hekimoğlu, bünyesinde çalışan 16 ziraat mühendisi ile Türk tarımının adını dünyaya duyurmayı başardı.
8 yıldır Türkiye'de ve çevre ülkelerde 32 bitki örtüsünde yeni nesil son teknoloji sıvı patentli damlama ve yaprak gübre ile ilgili çalışmalar yapan Hekagro Yönetim Kurulu Başkanı Enis Hekimoğlu, Türkiye'de 50 den fazla ilde faaliyette olduklarını bildirdi.