|
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Devrim Oskay, bal arılarının bitkisel üretimde kozmetik görevi gördüğünü söyledi.
|
28.09.2012
1406
|
Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nün toplantı salonunda düzenlenen "Modern Arıcılık Teknikleri ve Bal Arıcılığı" konulu toplantıda konuşan Oskay, balın insan sağlığı açısından önemli bir besin olduğunu söyledi.
Bal arısının bitkisel üretimdeki rolünün 2000'li yıllardan sonra ön plana çıktığını belirten Oskay, "Bal arıları bitkisel üretimde kozmetik görevi görmektedir. Yapılan araştırmalarda arı ürünlerinin tozlaşmada ekonomik öneminin olduğu ortaya çıktı. Badem üretiminde bademlerin tek tozlayıcısı bal arısıdır. Bal arıları ürettiği ürünlerle insan sağlığı açısında çok önemlidir. Ayrıca Türk kültüründe balın çok önemli bir yeri vardır. Özellikle kahvaltılarda bal vazgeçilmez ürünlerden biridir" şeklinde konuştu.