|
Siverek'te bazı ev kadınları üretikleri nar ekşisini satıp aile ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyor.
|
3.10.2012
942
|
Ekim ayı başlarında olgunlaşmaya başlayan narları bahçelerden toplayan kadınlar, sıkıp suyunu çıkardıkları meyveyi kaynatıp nar ekşisi haline getiriyor.
Şişelere doldurulan nar ekşisi, başta salata olmak üzere birçok yemekle birlikte birlikte tüketiliyor. Katkılı ve saf olmak üzere iki şekilde satılan ürünler 10-20 TL arasında alıcı buluyor. Bölgede hazırlanan ev yapımı nar ekşisi çevre il ve ilçelerin yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerde yaşayan Sivereklilere de kargo aracılığıyla ulaştırılıyor.
-Evlerinde yapıp satıyorlar
GAP Ekolojik Tarımsal Kalkınma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (GAP-EKODER) Başkanı Medet Abbasoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede nar üretimi konusunda ciddi potansiyeli bulunan Siverek'te her yıl sonbahar aylarında birçok kadının nar ekşisi ürettiğini söyledi.