|
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı ortak hareketi ile "Bitki Koruma Ürünleri ve Sağlık Paneli" düzenlendi.
|
10.10.2013
722
|
ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, ADÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Çetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Aydın Sağlık İl Müdürü Dr. Hüsnü Tırpan, öğretim üyeleri, zirai ilaç bayileri, tarım danışmanları ve çok sayıda öğrenci katılımı gerçekleşti.
Paneli açılış konuşmasıyla başlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, pestisitlerin zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan bir madde ya da maddelerden oluşan karışımlar olduğunu söyleyerek, pestisitlerin kullanımı çok eski tarihlere dayandığını belirtti. Artan dünya nüfusuna karşın tarım alanlarımız artış göstermemekte aksine erozyon, yeni yerleşim yerlerinin açılması ve sanayileşme gibi etkenlerle azalmakta olduğunu vurgulayan Köksal, "Var olan tarım alanlarından alınan verimin artırılarak dünya besin ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Verimi artırmanın en etken yolu bitkilerdeki hastalık ve zararlılarla mücadele etmektir. Ancak bu mücadeleyi yaparken doğru mücadele yöntemini, doğru zamanı ve doğru dozajı kullanmak çevre ve insan sağlığı için ihmal edilmemesi gereken unsurlardır" dedi. Dr. Emine Didem Evci Kiraz ve Doç. Dr. Filiz Ergin bir sunum gerçekleştirdi. Panel, Prof. Dr. Erdal Beşer'in başkanlığında, Prof. Dr. Songül Vaizoğlu, Prof. Dr. Ömer Faruk Tekbaş, Prof. Dr. Zeynep Şimşek ve Yrd. Doç Dr. Serdal Öğüt'ün 'Pestisit ve Sağlık' konulu sunumlarının ardından soru ve cevap şeklinde tamamlandı.
Tarımsal Pazarlama