|
Türk Tarım Orman Sen Bursa Şubesi üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde memurlara üvey evlat muamelesi yapıldığı iddiasıyla kendilerini zincirleyerek, "Prangaya vurulmak istemiyoruz" mesajı verdi.
|
15.12.2014
760
|
Sendika binasında basın açıklaması düzenleyen Türk Tarım Orman Sen Bursa Şube Başkanı Muzaffer Genç, 4/B statüsünde 10 bin sözleşmeli teknik ve sağlık personeli ile araştırma enstitüleri, laboratuvar müdürlükleri ve karantina müdürlükleri kapsamında 2 bin 600 personelin 2011 ve 2013 yıllarında kadroya alındığını hatırlattı. Bu personelin asli ve sürekli görevlerde, il ve ilçe merkezlerinde çalıştırılması gerekirken bakanlık bünyesinde memurların, yönetmelikler ve genelgelerle köylerde çalıştırılmaya zorlandığını kaydetti.
Genç, "Kadro işlemi gerçekleştiği halde, bu personelin imza yetkinliği, tayin ve görevde yükselme, disiplin amirliği ve köyde çalışmaları gibi problemler değişmemiştir. Hatta TİKAS ve KÜKAS'da çalışmaların da üzerine eklendiği ilave mağduriyetler oluşmuştur." diye konuştu.
Konunun yargıya taşındığını belirten Genç, konunun eşit şekilde uygulanmasını istediklerini söyledi. Genç, şunları dile getirdi: "Çalışanlar arasında ayrımcılık ve kutuplaşma istemiyoruz. Sahada görevimizi yapmak ve almış olduğumuz eğitimin karşılığını vermek istiyoruz. 3+2 gibi uygulamaları, TÜKAS ve TİKAS gibi angarya görevleri kabul etmiyoruz. Görevde yükselmek, izin, harcırah, lojman gibi haklardan, kadrolu meslektaşlarımız gibi faydalanmak istiyoruz. Aile kurmak, anne, baba olmak istiyoruz. Kanun ve mevzuata aykırı olarak, yönetmelik, genelge ve tebliğ çıkararak köylerde çalışmaya ve ikamete zorlayan uygulamaları kabul etmiyoruz. Bakanlığın tüm hizmetlerinde görev almak istiyoruz."
Muzaffer Genç, açıklamanın ardından sendika üyeleri ile birlikte ellerini zincirlerle bağlayarak, "Prangaya vurulmak istemiyoruz" mesajı verdi.