|
Alternatif yaşam kenti Urla, yerel yönetim uygulamaları sayesinde çölleşmeye karşı yapılanıyor.
|
20.06.2013
450
|
Alternatif yaşam kenti Urla, 'Sağlıklı Kent, Sağlıklı Yarımada' hareketiyle sürdürülebilir yaşam biçimleri ve yerel yönetim uygulamaları sayesinde çölleşmeye karşı yapılanıyor.
Urla Belediyesi, Birleşmiş Milletler'in 1994 yılında aldığı kararla ilan edilen 17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü kapsamında, insan ve iklim değişikliği faktörlerini içinde barındıran çölleşmeye karşı gerekli alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. "Mavi ve yeşilin en doğal haliyle varlığını sürdürdüğü Urla için, hayati bir tehdit oluşturan bu duruma ilişkin yerelde ne yapabiliriz?" sorusunu konuşacak olan Urla Belediyesi, çözüm yolları geliştirerek gerekli önlemleri almayı planlıyor.
Sağlıklı bir kent olmanın önemini vurgulayan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Akdeniz ve Orta Doğu Bölgesinde kuraklık artışı ve tarımsal verimde düşüş olduğunun farkındayız. Su zengini olmayan ve toprakları çölleşen ülkenin temel sorunlarına kayıtsız kalmamak adına Yarımada'da, 'SU' konusunda ortak bir hareket başlatacağız" dedi.
"Bu temel sorunların açlık, susuzluk, işsizlik, göç, plansız kentleşme, doğal kaynakların aşırı kullanımı ve tahribatı ile sonuçlanacağı gerçeğine karşı Urla Belediyesi, paydaşları ve Urla halkıyla beraber sürdürülebilir yaşam biçimleri ve yerel yönetim uygulamalarına imza atacak" sözleriyle konuşmasına devam eden Karaosmanoğlu, alternatif yaşam kenti Urla'nın, 'Sağlıklı Kent, Sağlıklı Yarımada' hareketiyle çevreci, bilimsel ve sağlıklı kent olma yolunda ilerlediğini belirtti.
Zincirleme sorunların sadece ekonomik ve toplumsal yönünü değil, doğal boyutunu da önemsediğini gösteren Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, yarımada ölçeğinde ve bütününde, ekolojik kapasite ve ekolojik dengeleri gözeten politikaları hayata geçirmeye hazırlanıyor.