|
Seydişehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü fareyle mücadele yapılması için çiftçilere zehirli buğday dağıtacak.
|
3.12.2013
487
|
Açıklamada, buğdayda en fazla ürün kaybına yol açan zararlılardan olan ve son zamanlarda sayısı normalden fazla arttığı için büyük bir şikayete sebep olan tarla fareleri ile mücadele amacıyla çiftçilere zehirli buğday dağıtılacağı bildirildi.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden bilgi alabileceği, çiftçilerin tarım müdürlüklerinden zehirli buğday temin edebileceği bildirildi. Tarla faresi ile mücadele döneminin şubat-mart ayları olduğu, fakat bu yıl kış aylarının ılık geçmesinin, ayrıca tarla farelerinin düşmanı olan tilki, köpek, kedi, şahin, kartal, yılan gibi canlıların sayılarının azalmasının da tarla faresi sayısının artmasında etkili olduğu belirtildi.
Tarla farelerinin, tarladaki ürünlere zarar vermesinin yanında çeşitli hastalıkları taşımaları bakımından da tehlikeli olduğu, mücadelenin önemli olduğu vurgulandı.