|
Kampanyada 6 bin dişi hayvan aşılanacak
|
26.11.2013
410
|
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, yavru atma hastalığı olarak bilinen Brusella'ya karşı aşılama kampanyası başlattı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Metin Değirmenci yaptığı yazılı açıklamada, Brusella'nın sığır, koyun ve keçi gibi hayvanlarda yavru atma ile kendini belli eden ve hayvanlardan insanlara geçen önemli bir hastalık olduğunu bildirdi.
Aralık ayının sonuna kadar 6 bin dişi hayvanın aşılanacağı açıklayan Değirmenci şunları kaydetti :
"Buzağı desteklemesinden yararlanacak olanlar dişi buzağılara Brusella S-19 aşısı yaptırması lazım. Aynı zamanda aşılı hayvanların bilgileri Türkvet'e kaydedilmiş olmalı. Tüm yetiştiricilerimizin 3 aydan büyük dişi sığırlarına aşılarını yaptırmaları, hem insan sağlığı hem de destekleme için büyük önem taşımaktadır. Aşılama ekiplerine muhtarların ve yetiştiricilerin yardımcı olmalarını rica ediyorum."