|
Suluova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğinde yapılan Damızlık Holstein Irkı Gebe Düve Projesi kapsamında
|
22.06.2012
903
|
Suluova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğinde yapılan "Damızlık Holstein Irkı Gebe Düve Projesi" kapsamında ilçenin 10 köyünde besicilik yapan 14 aileye 5'er süt ineği dağıtıldı.
Suluova SYDV Başkanı Mediha Aktaş, yaptığı açıklamada, proje maliyetinin 251 milyon olduğunu ve süt ineği verilen ailelerin, hayvan bedellerini ilk 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 6 eşit taksitte 6 yılda faizsiz geri ödeyeceklerini belirtti.
Suluova mezbahasında veteriner hekimlerin kontrolünde çekilen kura neticesinde yapılan dağıtımlarda 14 aile süt ineklerini teslim aldı.