|
Suşehri Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan ceviz yetiştiriciliği projesi ve Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülmekte olan Mikro Havza Bazlı Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında değişik çeşitlerde elma fidanı dağıtımı yapılacağı bildirildi.
|
4.03.2014
359
|
Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, "Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliğince yürütülen ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce hazırlanan Ceviz Yetiştiriciliği Projemiz Sivas İl Özel İdaresi Müdürlüğünce onaylanmıştır. Proje kapsamında 8 adet 5'er dekarlık alanlarda Chandlar ve Franguatte çeşitlerinden oluşan kapama ceviz bahçesi kurulacaktır. Yer tespitleri yapılmış olup kullanılacak malzemelerin ihalesine başlanmıştır."dedi.
Perçi, "Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülmekte olan 'Mikro Havza Bazlı Meyveciliği Geliştirme Projesi' kapsamında ilçemizde tanesi 0,25 TL bedelli değişik çeşitlerde elma fidanı dağıtımı yapılacaktır. Bu proje ile kapama meyve bahçeleri kurup meyvecilik kültürü oluşturarak, alternatif geçim kaynakları ortaya koyup mevcut iş gücünü en iyi şekilde değerlendirmek ve meyveciliğe teşvik ederek toprak muhafazasına katkıda bulunmanın yanında çiftçiye ek gelir sağlamak amaçlanmaktadır. İlçemizde meyveciliğin geliştirilmesi amacıyla yapılan bu hizmetten çiftçilerimizin yararlanması için Suşehri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze en geç 10 Mart 2014 tarihine kadar müracaat ederek fidanlarını temin edebileceklerdir."şeklinde konuştu.