Festival etkinliklerine Ödemiş Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi ile 125. Yıl Kültürpark ev sahipliği yapıyor.
Festival açılışına İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan, Ödemiş kaymakamı Abdullah Dölek, Beydağ Kaymakamı Ali Çergibozan, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Hasan Yüzüak, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selim Var, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Şayan, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Ali Koyuncu, Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı Latif Aka, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin, Ödemiş Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halil Deveci, Bademli Fidancılık, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi, AK Parti İlçe Başkanı Ali Hadim, CHP İlçe Başkanı Mehmet Eriş, siyasi partilerin temsilcileri, belde belediye başkanları, daire müdürleri, oda ve dernek başkanları, sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda sunuculuğu Hakan Doğanay yaptı. Açılışta konuşma yapan Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Ali Koyuncu, "Düne kadar Türkiye'nin sütünü bozuk diye almayan Avrupa, yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye'den süt ithal etmeye başladı. Bu önemli bir gelişme" dedi.
"AB BİZİM BÜYÜK PAZARIMIZ OLACAK"
Koyuncu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün Avrupa ülkelerinde nüfus hızla yaşlanmakta. Macaristan'da bile dev gibi çiftlikler artık gün geçtikçe boşalmakta ve gençler de ana ve babaları gibi tarım ve hayvancılık yapmaktan kaçınıyor. Bu yüzden genç nüfusa sahip Türkiye'nin gelecekte sütün merkezi, Ödemiş'in de sütün diyarı olacağını ve sütün geleceğinin parlak olduğunu şimdiden görüyoruz. Gelecek 10 yılda Türkiye üretim üssü olacak. Bunun için de örgütlenmemiz lazım."
Birlik Başkanı Ali Koyuncu, "İzmir bölgesinde süt alımında müteahhitlik sistemi var. Bu da sektöre zarar veriyor. Sütün fiyatını sanayici belirliyor, sanayici üreticiyi de düşünmeli. Bu durumda üretici de kar etmeli, sanayici de kar etmeli. Bu dengenin sağlanması gerekli. 1 litre süt ile 1,5 kilo yem alabiliyorsak o zaman kar ederiz. Yoksa zararına üretim gelecekte bölgenin hayvancılığını yok eder, para kazanamayan üretici elindeki hayvanı sattığı zaman bu sektörde yok olup gider. Bu nedenle fiyatlar üretici birlikleri aracılığı ile sağlanmalı" diye konuştu.
TarimsalPazarlama.com