|
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar: "Ülkemizin önemli bir konusu olan parçalı araziler sorununun çözümüyle verimli tarım arazileri üzerindeki sanayileşmenin de önüne geçilmiş olur. Tarım alanları da fabrikadır, fabrika üstüne fabrika olmaz" "Ülkemizde hayvancılık sektörünü kurtaracak en önemli projelerden birisi, Et ve Süt Kurumu'nun açılacak olmasıdır" dedi.
|
8.10.2013
566
|
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret eden Bayraktar açıklamasında tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin daha iyi yerlere gelmesini istediklerini belirtti.
Türkiye'nin önemli miktarda hayvan varlığını olduğuna dikkati çeken Bayraktar, "Süt hayvancılığı ülkemizde oldukça önemli bir yere sahip, besi hayvancılığı ve süt hayvancılığı beraber yürüyen iki sektördür. Bu sebeple süt hayvancılığını çok önemsiyorum. Ülkemizde hayvancılık sektörünü kurtaracak en önemli projelerden birisi, Et ve Süt Kurumu'nun açılacak olmasıdır. Et ve Balık Kurumu yerine artık Et ve Süt Kurumu var. Böylelikle süt fiyatlarında da istikrar sağlanacak et ve süt fiyatları belli bir oranda sabitlenebilecek. Bu sektörün geleceği ve kaliteli üretim açısından oldukça önemlidir" dedi.
Bayraktar, arazi yapısına göre ürün yetiştirilmesi gerektiğine dair: "Dağlık bölgelerde fındığın alternatifi yok. Ancak taban arazide süs bitkisi üretimi daha da yaygınlaştırılabilir aynı şekilde kabak üretiminde de ilk sıralarda yer alıyoruz. Katma değeri yüksek ürünler istiyorsak mısır ve ayçiçeği gibi yağlı tohumlara daha da ağırlık vermeliyiz. Türkiye'nin ihtiyacı olan yağlı ürünleri üretebiliriz."açıklamasını yaptı. Ayrıca "Tarım arazilerinin parçalı olması verimi düşürür, arazi toplulaştırması bu anlamda çok önemlidir. Arazi toplulaştırılması sorunu çözüldüğü takdirde verim ve katma değer artacaktır. Parçalı arazilerin birleştirilmesine çiftçinin de bilinçli yaklaşması da önemlidir. Ülkemizin önemli bir konusu olan parçalı araziler sorununun çözümüyle verimli tarım arazileri üzerindeki sanayileşmenin de önüne geçilmiş olur. Tarım alanları da bir fabrikadır, fabrika üstüne fabrika olmaz." şeklinde vurguladı.