|
Türkiye Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Uysal: "Bu karar ile çiftçilerimiz biraz olsun rahat nefes alacaktır"
|
17.09.2014
537
|
Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜSKOOP BİR) Genel Başkanı Halis Uysal, kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen düzenlemeyle tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borçlarının faizlerinin silinmesinin çiftçiyi rahatlatacağını belirtti.
Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, elektrik borçlarının üreticinin önemli sorunları arasında yer aldığını, faiz yükünün altında ezildiğini, sorunun çözümü için geçmişte faizlerin silinmesini talep ettiklerini hatırlattı.
Kabul edilen 6552 sayılı İş Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamına bu konunun ele alınmış olmasının çok sevindirici olduğunu vurgulayan Uysal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bu karar ile çiftçilerimiz biraz olsun rahat nefes alacak. Hükumete teşekkür ediyoruz. Üretici, tarımsal sulama için kullandığı elektriğin bedelini her ay değil, 6 ayda bir ödemek istiyor. Bu durum yeni borçların birikmesinin önüne geçecek. Bu ödeme kolaylığının da hükümet tarafından sağlanacağına inanıyoruz."