|
Tariş Üzüm Birliği'ne bağlı 54 nolu Saruhanlı Üzüm Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nevzat Belek, Tariş'in ortağı olduğu üreticinin kötü üzümünü de alması gerektiğini ifade etti.
|
27.11.2012
790
|
Saruhanlı Üzüm Tarım Satış Kooperatifi'nin 24 Kasım günü yapılan olağan genel kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Belek, yaptığı açıklamada, Tariş Üzüm Birliği'nin üzüm fiyatlarındaki düşüşü durdurmak amacıyla 1931 yılında kurulduğunu anımsatttı.
Belek şöyle konuştu:
"Bugün 15 bin üyesi olan birliğimiz, üyelerinin hak ve menfaatlerini gözetmek zorundadır. Bu bakımdan bizim öncelikle mücadelesini verdiğimiz konu kooperatifimizin döküm üzüm almasını sağlamaktır. Döküm üzüm demek, kötü üzüm anlamına geliyor. Yani bizim burada tasarladığımız Tariş'in üreticinin iyi üzümünü aldığı gibi kötü üzümünü de almasıdır."