|
Sabah saat 10'da başlaması planlanan eylem, Nejat Konuk'un cenaze töreni nedeniyle saat 11:00'e alınmasının ardından, eylemciler Lefkoşa'daki Mustafa Ruso Caddesi'nden Meclis önüne ilerleyen konvoy trafiği alt üst etti.
|
5.01.2015
462
|
Eylemciler, eylemde Türkiye Cumhurşbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Sayın Cumhurbaşkanım yetiş, bu lanet siyasetten usandık" pankartı da açarak Erdoğan'dan destek istedi.
Eylemde şu sıralarda gerginlik yaşanıyor. Eylemciler Meclis'n kapısına dayandı. Araçlar ile kapıya dayanan eylemciler Meclis'in kapısını kırdı.
Yönetim Kurulu Meclis'te
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği 10 yönetim kurulu üyesi yetkililerle görüşme yapmak için Meclis'e alındı. Görüşmeye basın mensubları alınmadı fakat eylemciler basının da gelmesini istiyor. Eylemcilerein talebi üzerine basın mensupları da Meclis'e alındı fakat görüşmeye alınmadı. Eylemciler Meclis'te Başbakan ile görüşüyor.
Öte yandan TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı eylem alanına gelerek, eylemcilere destek verdi.
ANLAŞAMADILAR!
Meclisteki görüşmede hükümet tarafı ile eylemciler anlaşamadı. Hayvan üreticileri eylemlerine devam ediyor.
Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, taleplerinin yerine getirilemeyeceğini gördüklerini belirtti ve bu durumda eylemlerinin, eylem şiddetinin de artarak devam edeceğini açıkladı. Meclis önünde tansiyon yükseldi. Eylemciler traktörlerle meclise girmeye çalışıyor. Eylemciler, şu sıralarda Polis güçlerine spreylerle süt sıkıyor. Polis ile eylemciler arasında arbede yaşanıyor.
Meclis'teki Polis kuvvetlerinin sayısı ile her an artmaya devam ediyor. Çevik Kuvvet ekipleri de şu sıralarda Meclis bahçesinde bekleyişe geçtiler.
VEKİLLER VE POLİS MECLİS’TE HAPSOLDU!
Milletvekilleri ve Polis güçleri Meclis içerisinde hapsoldu! Eylemciler, Cumhuriyet Meclisi’nin giriş noktalarını traktörlerle kuşatarak giriş çıkışları durdurdu.