|
İzmir'in Urla ilçesinde, tarımsal kooperatifle ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.
|
2.03.2015
395
|
Urla ilçesinde, tarımsal kooperatifin kurulması için çalışmalar başladı. Çalışmalar kapsamında, Urla Belediye Meclis salonunda bir toplantı gerçekleşti.
Toplantıyı ise, Tarım Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Köy Kooperatifi İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut yönetti.
Türkiye'de kooperatifçiliğin gelişmemesinin nedenlerini anlatan Muhittin Akbulut, yaptığı konuşmada, "Ürettiğimiz topraklara daha çok sahiplenirsek üreticilerimizin ekmek kapısı açılacak. Köyde kalmak şehirlerin de yükünü azaltacaktır. El ele vererek kooperatifleşerek ve örgütlenerek köylerimizin gelişeceğine inanıyorum" dedi.
Kooperatifçilikle ilgili bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, kooperatifçiliği destekleyen Urla Belediyesine teşekkür etti. Kaymakçı, kooperatifçiliğin amacından bahsederek, tarıma yönelik yatırımlarına artacağını söyledi.