BAĞ GÜBRELEME PROGRAMI
*Bağlarda ve tüm bitkilerde doğru gübreleme için toprak ve yaprak tahlilleri şarttır.
*Aşağıdaki önerilen gübreleme programı genel bir programdır.
*Özellikle egedeki bağ bölgesi arazi şartları dikkate alınarak düzenlenmiştir.
*Doğru gübreleme için
· Yeni bağ tesis ederken ve 3-5 yılda bir toprak tahlili
· 1-2 yılda bir yaprak tahlili yapılması gerekir.
ASMADA VERİME ETKİ EDEN FAKTÖRLER
TOPRAK
|
İKLİM
|
KÜLTÜREL TEDBİRLER
|
DERİNLİK
|
RADYOSYON
|
BAĞ YOĞUNLUĞU
|
TOPRAK YAPISI
|
SICAKLIK
|
ÇEŞİT VE ANAÇ
|
SU İÇERİĞİ
|
NEM
|
GÜBRELEME
|
BESİN İÇERİĞİ
|
RÜZGAR HIZI
|
ZİRAİ MÜCADELE
|
|
YAĞIŞ
|
BUDAMA
|
|
BUHARLAŞMA
|
SULAMA
|
|
|
TOPRAK VE SAHA GÖZLEM
|
1. TOPRAK DÜZENLEME
BAĞDA TOPRAK DÜZENLEME ''anlatım''
1. pH : Bağlar genel olarak 6-6,8 arası ph'larda iyi gelişir.Bu sebeple öncelikle toprak pH sını ideal seviyeye getirmek verim ve kalite açısından en önemli meseledir. Türkiye'de bağcılık yapılan alanlar genellikle pH yönünden yüksek (alkali-bazik) kireçli veya dolamitik topraklardır. Toprak p H sını düşürmek için mücadele edilmeli bununla birlikte toprak pH'sını yükseltebilecek uygulamalardan kaçınılmalıdır.
Toprak pH sını düşürmenin 2 yolu vardır.
a. Kalıcı olarak düşürmek- Elementel S formunda toz kükürt uygulaması.
S- kükürt toprakta kükürt bakterileri ve kimyasal reaksiyonlarla oksijenlenerek önce SO (kükürt monoksit), sırasıyla SO2 (kükürt dioksit) ve SO3 (kükürt trioksit) e dönüşerek H2O (su ) içerisinde çözünüp H2SO4 sülfürik asit'e dönüşmektedir. Sülfürik asit içerdiği + yüklü (H) ile topraktaki - yükleri bağlar ve nötralize eder. Bu kimyasal ve biyolojik olayın süresi ve etkinliği topraktaki Kükürt bakterilerinin miktarına (dolayısıyla toprak organik maddesine), toprağın bünyesine, (havadar ve su geçirgenliği yüksek topraklarda reaksiyon hız artar.) bağlı olarak değişir. Bu süre toprak’a verildiği günden itibaren reaksiyon başlar ve şartlara göre 1-5 sene devam eder. Bazı topraklarda taban suyuyla, devamlı pH yükselebilir. Bu durumda düzenli kükürt kullanılması tavsiye edilir.
b.Geçici fakat hızlı düşürmek-Asitler yada ticari olarak satılan pH düşürücü ürünler kullanmak.M.A.N.S ve REGULATION
Hızlı pH düşürmek mümkündür ve oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Bu uygulamada ürün uygulandıktan 5-10 dakika sonra reaksiyon biter ve toprak pH sı ideal seviyelere gelir. Bu durumda toprak solüsyonunda yüksek pH dan dolayı çözünemediğinden bitki tarafından alınamayan besin elementleri, çözünür ve bitki tarafından alınmaya başlanır. Özellikle damlama sulama sistemlerinin kurulu olduğu bağlarda pH düşürmenin çok pratik ve etkili yoludur. Bu uygulamalar sezon içerisinde bir kaç kez tekrar edilmelidir. Çünkü burada uygulanan pH düşürücü mamuller kök çevresindeki pH yı düşürerek besin elementlerini çözer bitki tarafından alınımını sağlarlar fakat bir süre sonra toprak pH sı tekrar yükselir.
Hangi Yöntem Tercih Edilmelidir.
Profert olarak tavsiyemiz her iki yöntemin birbirine paralel uygulanması yönündedir. Çünkü kükürt uygulaması sonuçlarını zamanla gösterecektir. Bu arada bitki beslenmesinde önemli sorunlar olacak verim ve kalite kaybının yanında bitki kayıpları bile yaşanabilecektir. Bizim pH yı hızlı düşüren ürünlerimiz yapılacak uygulamada verim ve kalite yönünden sıkıntı yaşanmayacaktır. Ancak sürekli olarak uygulanması gereği doğacaktır ki buda Üretici açısından ciddi bir ek maliyet getirecektir. Bu sebeple bizim tavsiyemiz Kış aylarında toprağa pH durumuna göre 50-100 kg arasında toz Kükürt uygulanması ve kükürt reaksiyonunu tamamlayana kadar M.A.N.S veya REGULATION ile birkaç yıl yılda 2-3 kez uygulama yapılması yönündedir. Bu uygulamada birkaç yıl sonra M.A.N.S, REGULATION veya baş bir pH düzenleyici ürün kullanmanıza gerek kalmayacaktır.
2. TOPRAK ORGANİK MADDESİ
Toprak'ta bir çok reaksiyonun hızlı bir şekilde gerçekleşmesi, hava ve suyun bünyesine rahat girip çıkması ve toprakta yaşayan canlıların beslenebilmesi için toprak organik madde miktarının %3-5 arasında olması gerekmektedir. Toprak organik maddesi toprakta yaşayan mikro organizmaların besin kaynağıdır. Mikro organizmalar ise bizler için bedava çalışan işçilerdir. Toprağın kabarmasını, havalanmasını, su tutma kapasitesinin artmasını sağlamakla beraber besin elementlerinin iyon ve katyon değişim kapasitelerine etki eden reaksiyonlar içerisinde bulunurlar. Besin elementlerinin taşınmasına değerliklerinin değişmesine etki ederler. Bu bize sonuç olarak iyi bir kök gelişimi, iyi bir beslenme , YÜKSEK VERİM ve YÜKSEK KALİYLE birlikte YÜKSEK KAZANÇ sağlayacaktır.
Toprak organik maddesini düzenlemede de aynen toprak pH sında olduğu gibi genel olarak iki yöntem vardır.
1. Kalıcı ve oransal olarak toprak organik maddesini istene seviyeye çekmek. (%3-5)
Bu yöntem iyi yanmış hayvan gübreleri başta olmak üzere, her türlü bitki ve hayvan atığı, (bitkisel ürün üreten fabrikaların atığı, meyve suyu,kan unu, balık atıklar, tütün, zeytin pirina sı v.b) kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli olay fermantasyon'un yani yanma işleminin tamamlanmış olmasıdır. Bu Materyal e göre değişir. Örneğin Büyükbaş hayvan gübresi 6-12 ayda yanarken tavuk gübresi 2-3 yılda yanmaktadır. Bu uygulama ile toprak organik maddesi oransal olarak ideal seviyelere çekildiği zaman toprak faaliyetleri ile her yıl hümik ve fülvik asitler, amino asitler, karboksilik asitler vb fenolik bileşikler oluşarak ham kök gelişimi hem besin elementlerinin alımı artar ve optimum ürün elde edilmesi için uygun ortam oluşmuş olur. Fakat bu işlemlerin dönüşümleri peyder pey ve yavaş yavaş olmaktadır.
2.Toprak canlılığını hızla arttıran toprak mikro organizmaları için hazır besinler vermek. Ticari organik organomineral gübreler.
Ticari olarak satılan birçok organik ve organomineral gübreler mevcuttur. Bunlar oransal olarak toprak organik madde seviyesine çok büyük etki etmezler. yani kalıcı olarak toprak organik maddesini istediğimiz seviyeye çekmezler. Çünkü fiyatları pahalıdır ve oransal olarak diğer atık gübreler gibi yüksek oranlarda kullanılmaları ekonomik açıdan mümkün değildir.
Fakat bu gübrelerin bazıları çok az miktarda kullanılsa bile çok büyük farklar oluştururlar. Bunların sınıflarına göre değişik sebepleri vardır. Aşağıda kısaca piyasada ticari olarak satılan organik ürünlerin özelliklerinden bahsedeceğiz.
1.Ticari hayvan gübreleri: Bu ürünler firmalar tarafından fermente edilmiş ve fiziksel olarak toz , pelet yada granül hale getirilmiş Büyükbaş hayvan gübresi, tavuk gübresi, hindi gübresi, koyun keçi gübresi ve yarasa gübresinden oluşur. Büyükbaş hayvan gübresi toprak yapısını düzenlemede etkilidir. Besleyici özelliği çok fazla yoktur. Tavuk ve hindi gübresi besin elementi yönünden inek gübresine göre zengindir. Fakat fermantasyonunu tamamlamış olması çok önemlidir. Şayet fermantasyonunu tamamlamamış ise faydasından çok zararı olur. Tavuk gübreleri inek gübresi kadar çok kullanılmamalıdr. zira besin içeriği yüksek olduğu için besin zehirlenmesi (tuzluluk) yapabilir. Fakat dekara 100-300 kg dozlarında güvenle kullanılabilir.
Hayvan gübrelerinde en önemlisi yarasa gübresidir. Yarasa gübresi diğer hayvan gübrelerinden farklı olarak ışık girmeyen mağaralarda çok özel mikro organizmaların (mikoriza) yaşam alanıdır. Bu sebeple organik madde veya besin elementinden ziyade bu mikro organizmalar için kullanılan ve 2-20 kg/da dozlarında büyük farklar oluşturan bir gübredir. Türkiye mağaralar ve yarasa gübresi konusunda dünyanın en zengin ülkelerinden biri olmasına rağmen şu ana kadar sadece ÖZHAR GÜBRE adlı şirket FloraBat Guana adlı ticari ürünü ile ciddi bir şekilde bu işe eğilmiş ve tescilli ürününü satışa sunmuştur. Bizim tavsiye ettiğimiz bir üründür.
2. Leonardit, hümik ve fülvik asitler
Leonardit bitki ve hayvan kalıntılarının milyonlarca yıl ayrışıp yanmasıyla oluşmuş ve artık parçalanamayacak halidir. Doğal humus ile aynı şeydir. Bu basitçe şu şekilde tarif edilebilir. Bir kamyon dolusu mezbaha atığı veya bitkisel atık milyonlarca yıl çürürler ve sonuçta birkaç avuç toprak kalır. Bunun adı leonardit'tir. Dünyada üzerinde çok fazla araştırmalar yapılan ve mucizeler içerdiği iddia edilen bazı bilimsel araştırmalarda etkinliği ispatlanan bir materyaldir. Leonardit organik maddenin özünün özünün özüdür. İçerisinde hümik ve fülvik asitler vardır. Uzun zincirli bir yapıda çok sayıda fenolik bileşikler, karboksilik asitler, hidroksiller, şekerler ve peptidler barındıran mucizevi bir üründür. Leonardit bütün özelliklerinin yanında toprakta işe yarayabilmesi için reaksiyon kapasitesi ve hızı yüksek olmalıdır. Şayet hümik fülvik içeriği ile birlikte reaksiyon kapasitesi ve reaksiyon hızı iyi bir leonardit yüksek pH lı bir toprakta kullanılırsa Hızla alkalilerle hümik ve fülvik asit tuzları oluşturacak şekilde çözünür. Hem toprağın ph sını düşürür hemde bitki gelişim düzenleyiciler ortaya çıkarabilir. Bu konu çok uzun ve kompleks bir konudur. Bu sebeple burada bu konuyu sınırlandrımak istiyorum.
Profert Ürünlerinden Symbio Leonardit, Plantagro, Spectro Leo saf leonarditlerdir. Bununla birlikte Spectro Cap-Leon ve Spectro Hu-Zeo leonarit içeren ürünlerdir. Profert ürünlerinin içerdiği leonarditler bazik ortamda anında reaksiyona giren ve reaksiyon kabiliyeti ve hızı en yüksek leonarditlerdir.
Leonarditlerin fabrikalarda alkali ortamda çözülmesiyle suda çözünür Hümik ve Fülvik asitler elde edilir. Pro Hümik 15, Pro hümik 20 ürünleri suda çözünür hümik ve fülvik asitler içeren sıvı ürünlerimizdir. Bu sıvı ürünlerin suyunun uçurulmasıyla suda çözünür toz potasyum humate elde edilir. Protient K-Humate bizim toz potasyum humate ürünümüzdür.
3. Bitkisel kaynaklı hümik ve fülvik asitler, Amino asitler, Şilempe (vinas)
Bitkilerin çeşitli işlemlerle protoplazma sıvısının elde edilip suyun buharlaştırılıp yoğunlaştırılmasıyla elde edilen ürünler bitkisel kaynaklı hümik ve fülvik asitler içerirler. Bu ürünler leonardit kaynaklılarda olduğu gibi çözünmek için alkali ortama ihtiyaç duymazlar bu sebeple düşük Ph'lıdır lar. Fülvik asit miktarları daha fazladır. Hem yapraktan hem topraktan uygulanabilir. Toprak canlılığını artırmada ,toprak kabarmasında, kök gelişiminde, besinlerin şelatlanmasında oldukça etkilidirler. Proxin Fulvo adlı ürünümüz bu şekilde üretilmiş ve organik asitlerle zenginleştirilmiş bir üründür.
Amino asitler hem bitkilerden hemde hayvanlardan proteinlerin hidrolizi ile elde edilebilen ürünlerdir. Her amino asit'in toprakta bitkide çalışma alanları mevcuttur. Bu konu çok geniş bir konudur. Buradaki amacımız toprak canlılığına etkisidir ki bu da oldukça önemlidir. Örnek olarak SOUX adlı ürünümüz %15 amino asit içeren sıvı bir preparattır. 1-2 lt/dekar dozunda uygulanan SOUX bazen 3-5 ton hayvan gübresinin yaptığından çok daha fazlasını çok daha çabuk yapmaktadır. Yine deniz yosunu ile karışık haldeki amino asit içeren Promix Crop Powder ve liquid adlı ürünlerimizde yapraktan ve topraktan kullanılabilen özel ürünlerdir.
Şilempe ( Vinas ) Şeker pancarı fabrikalarındaki Melas atığının alkol ve Maya fabrikaları tarafından işlenip, içerisindeki şeker alındıktan sonra kalan kısmı Şilempe veya Vinas olarak adlandırılmaktadır. Bu ürün bitkisel menşeli fülvik asite benzer toprak ve mikro organizmalar üzerinde oldukça etkili bir toprak düzenleyicidir. dekara 25-300 kg dozlarında kullanılabilir. Hızlı ve etkili sonuçlar verir. Spectro vinas ve Luxor adlı ürünlerimiz bu kaynaktan yaralanılarak üretilmiş ürünlerdir. Spectro vinas Potasyum ve Azotça zenginleştirilmiş bir üründür.
4.Oraganomineral gübreler
Herhangi bir organik gübre veya materyalin mineral madde veya inorganik gübrelerle karıştırtmış haline organo mineral gübre denilmektedir. Bu karıştıraln organik madde kaynağına bağlı olarak oldukça geniş bir kavramdır. Bu sebeple bitki gelişim düzenleyicisine benzer organomineral gübreler de vardır sadece leonardit ve 15-15-15 gübrenin karışıtırılmış hali de. Bu ürünler değişik oranlar ve değişik fiyatlarda piyasada satılmaktadır.
5.Organik potasyum sülfat
Potasyum tüm bitkilerde olduğu gibi Bağdada topraktan en çok kaldırılan, mukavemet, meyve kalitesi(tad, şekil, ağırlık, biriks) ve meyve miktarına etki eden en önemli elementtir. Bu toprağa kimyasal gübrelerle veya Organik potasyum sülfat ile verilebilir. Organik madde noksanlığı yaşanan bağlarda da sorun olmayan bağlarda da Proxin Potash adlı ürünümüz ile potasyum gübrelemesi yapmak ciddi avantajlar sağlar.
-Toprak organik maddesine katkı sağlanır.
-Fiyat olarak kimyasal a göre daha caziptir.
-Bitki tarafından alınabilirliği daha hızlı ve etkilidir.
-Toprak bünyesine nüfuz etmesi tutunması kimyasal a göre daha kolaydır.
TOPRAK DÜZENLEME
Toprak düzenlemeyle ilgili işlemleri hasattan hemen sonra uygulamak başarı sansını oldukça arttırır. Çünkü yapılan uygulamalar direk değil dolaylı etkisi olan uygulamalardır. Bu sebeple ne kadar erken uygulama yapılırsa toprakta o kadar fazla değişim oluşacaktır ve bitki uyandığında kendisine uygun bir toprak bulacaktır.
pH : ideal olarak 6-7 aralığında olmalıdır
TOPRAK pH sı yüksek ise: 50kg-100 kg/dekar dozunda toz elementel Kükürt (S) toprağa karıştırılır.
TOPRAK pH sı düşük ise: Kalsit (kalsiyum karbonat) veya jips (kalsiyum sülfat) 25-200 kg/dekar dozunda toprağa karıştırılır.
Organik madde: ideal olarak %3-5 arasında olmalıdır.
2-3 ton iyi yanmış (fermente olmuş) çiftlik gübresi toprağa karıştırılır.
25-100 kg/dekar SYMBIO LEONARDIT TOPRAĞA KARIŞTIRILIR.
20-40 lt SPECTRO VINAS TOPRAĞA KARIŞTIRILIR.
EC (TUZLULUK): Toprak EC si yüksek ise iyi bir drenaj ile tuzsuz sulama suyu ile yıkamak , şayet sulama suyu tuzlu ise Kış yağışlarından önce drenaj yapıp yağışlarla yıkanmasını sağlamak gerekir. Sulama suyuna bağlı bir tuzluluk varsa toprağa su tutucu Polimerler uygulayıp daha az suyla su ihtiyacını gidermek bir önlem olarak düşünülebilir.
2. BAĞLARDA TOPRAK ALTI GÜBRELEMESİ
Toprak durumu
|
N Azot
|
P2O5 Fosfor
|
K2O Potasyum
|
MgO Magnezyum
|
CaO Kalsiyum
|
Fakir
|
50 kg/da SpectroTURN21
10 kg/da Hamino
|
10-20 kg/da
DAP
|
75-100 kg/da ProxinPOTASH
|
30-40 kg/da
ESTA Kieserit
|
10-20 kg/da
Kalsiyum Nitrat
|
Orta
|
25 kg/da
SpectroTURN21
10 kg/da Hamino
|
5-10 kg/da
DAP
|
50-75 kg/da ProxinPOTASH
|
20-30 kg/da
ESTA Kieserit
|
5-10 kg/da
Kalsiyum Nitrat
|
İyi
|
10 kg/da
SpectroTURN21
10 kg/da Hamino
|
0-5 kg/da
DAP
|
25-50 kg/da Proxin POTASH
|
10-20 kg/da
ESTA Kieserit
|
1-5 kg/da
Kalsiyum Nitrat
|
Yüksek
|
10 kg/da Hamino
|
---------------
|
----------------
|
---------------
|
------------
|
*Toprakaltı gübreleme zamanı bölgelere göre değişiklikler göstermektedir. Genel olarak Azotlu gübreleme dane oluşumu öneminden önce bitirilmeli. Fosforlu gübrelerde çiçeklenmeden en az 2-3 ay önce toprağa verilmiş olmalıdır.
*Yeni tesis edilen bağlarda oranlar 2 katına kadar yükseltilerek depo gübresi uygulaması tavsiye edilir.
3. BAĞLARDA DAMLAMA SULAMA SİSTEMLERİNDE GÜBRELEME
1. UYANMA dönemi (ÇİÇEKLENME BAŞLANGICINA KADAR)
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
SPECTRO N 12
|
3
|
LT/DEKAR
|
2 UYGULAMA
|
M.A.N.S
|
2
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
PRO POLY-N
|
2
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
PROXIN FULVO
|
2
|
LT/DEKAR
|
2 UYGULAMA
|
IRON -G
|
1
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
2. ÇİÇEKLENME SONU dönemi
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
SPECTRO P 12
|
3
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
EPSO TOP
|
2
|
Kg/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
PROMIX Ca 135
|
2
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
SOUX
|
0,5
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
ABUMIX
|
1
|
Kg/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
3. DANE TUTUM DÖNEMİ
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
PROXIN FULVO
|
2
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
EPSO TOP
|
2
|
Kg/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
PROMIX Ca 135
|
1
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
SOUX
|
0,5
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
ABUMIX
|
1
|
Kg/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
4. İNCE KORUK (DANELER BEZELYE BÜYÜKLÜĞÜNDE)
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
SPECTRO VINAS
|
3
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
EPSO TOP
|
2
|
Kg/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
PROMIX Ca 135
|
1
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
SOUX
|
0,5
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
5. İRİ TANE DÖNEMİ
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
SPECTRO K 12
|
3
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
EPSO TOP
|
2-3
|
Kg/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
PROMIX Ca 135
|
1
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
SOUX
|
0,5
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
MANS
|
2
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
6. BEN DÜŞME DÖNEMİ
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
PROXIN QUALITY-K
|
2
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
PROMIX Ca 135
|
2
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
SOUX
|
0,5
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
7. OLGUNLAŞMA DÖNEMİ
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
PRO KPS
|
2
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
SOUX
|
0,5
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
PROMIX Ca 135
|
1
|
LT/DEKAR
|
1 UYGULAMA
|
4. BAĞLARDA YAPRAK GÜBRELEMESİ
1. TOMURCUK TÜYLENME DÖNEMİ
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
PROTIENT B.O.Zn
|
200
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SİL-FERT
|
10
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SOUX
|
100
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
2. 5-6 YAPRAKLI DÖNEM
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
PRO-NEZ
|
100
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
PROTIENT CUPPER-G
|
50
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SOUX
|
100
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SİL-FERT
|
10
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
3. 10-12 YAPRAKLI DÖNEM
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
SYMBIO COMBI
|
100
|
gr/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SOUX
|
100
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
PROTIENT CUPPER-G
|
100
|
cc/100 lt su
|
|
PROLEX
|
200
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SİL-FERT
|
10
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
4. KAPSÜLLERİN AÇILMA DÖNEMİ
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
PROTIENT B.O.Zn
|
100
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SOUX
|
100
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
PROFORTE
|
50
|
gr/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SİL-FERT
|
10
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
5. KÜÇÜK MEYVE DÖNEMİ
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
FITOFIX
|
25
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SOUX
|
100
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SYMBIO COMBI
|
100
|
gr/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SİL-FERT
|
10
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
6. İNCE KORUK DÖNEMİ
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
CITOCELL
|
50
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
PROMIX Ca135
|
250
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SOUX
|
100
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
PROMIX Mg 25
|
250
|
gr/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SİL-FERT
|
10
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
7. BÜYÜK MEYVE DÖNEMİ
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
PROMIX Ca135
|
250
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
POXIN QUALITY- K
|
250
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
PROMIX Mg 25
|
250
|
gr/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SİL-FERT
|
10
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
8. BEN DÜŞME DÖNEMİ
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
PROMIX Ca135
|
250
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
POXIN QUALITY- K
|
100
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
PROMIX Mg 25
|
250
|
gr/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SİL-FERT
|
10
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
9. OLGUNLAŞMA DÖNEMİ
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
PROXIN QUALITY-K
|
250
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
PRO-GARD
|
250
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
10. HASAT SONRASI
|
ÜRÜN
|
MİKTAR
|
BİRİM
|
UYGULAMA ADEDİ
|
PROTIENT B.O.Zn
|
200
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SOUX
|
150
|
cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
SİL-FERT
|
10
|
Cc/100 lt su
|
1 UYGULAMA
|
|
|
|
|
|