BİZ SİZE ÇOK GÜVENİYORUZ BU PROJEYE DESTEK VERİN UYGULAYIN. ÜLKEMİZİ BÖLGEMİZİ TÜM KÖYLERİYLE TARIMDA KALKINDIRALIM GÜÇLENDİRELİM. ÇİFTÇİMİZ BİZİM EN YAKIN DOSTUMUZ
DEĞERLİ ÇİFTÇİLERİMİZ; BİZLER BİRBİRİMİZİ TAMAMLAMAK İÇİN VARIZ
"Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."
AHIR GÜBRESİNİN YANMASI= ÇÜRÜTÜLMESİ=AYRIŞMASI=nedir?
Ahır gübresinin yanması demek =Gübre içinde milyonlarca sayıda ve canlı olarak bulunan yabancı ot tohumlarının yüksek sıcaklık altında dört tarafı ve altı mutlaka beton olan bir havuz içerisinde ,üzerinin de sera naylonu ile 6 ay süreyle kapatılması ayrıştırılması , çürütülmesi, ayrışması demektir.
YAPILMASI İLE ÜRETİCİMİZ 10 YILDA ENAZ 90 BİN TL KAZANIR
1-Dört tarafı ve alt tabanı beton olan bir havuz inşa edilir.
2-Yapılan bu havuz 50 yıl veya 100 yıl dayanacak şekilde olması gerekir.
3-Havuzun alt tabanına 30 cm olacak şekilde saman ve toprak serilir.
4-Üzerine Ahır gübresi yüzeye dalgalı olacak şekilde düzensiz konur.
5-Ahır gübresinin de üzerine yağmurlama sulama şeklinde ıslatma yapılır.
6-Islatma yapıldıktan sonra yüzeyi örtecek şekilde sönmemiş toz kireç atılır ve
7-Üzeri sera naylonu ile kapatılır 6 ay bekletilir. Dönüme 2 ton; çoksa 3 ton; dahada elinde çoksa 4 ton olarak toprağa hemen karıştırılır. Yığın 1,5-2 metre olacak şekilde böyle yükseltilir.
Bu şekilde hazırlandığında ancak yanmış ayrışmış ahır gübresi elde edilir ve en az 5 yıl ,en fazla da 10 yıl boyunca toprağın organik gübre ihtiyacını karşılamış olur. Verimi de her yıl % 90 artırır. Toprakların her yıl boş yere Nadasa bırakılması da önlenmiş olur. Tek parçada Dönüm olarak büyük arazilerde kullanılması önerilir.
ÜRETİCİMİZE FAYDALARI NELERDİR?
*Topraklarda azami derecede su biriktirir, daha kolay tava gelmesini ve işlenmesini sağlar.*En fazla 10 yılda bir gübre verildiği için üreticimiz her yıl gübre atmaktan kurtulur.*Toprak analizini zaten bu şekilde yaparak yaptırması gerekir.*Her yıl bilinçsizce gübreye verdiği en az 5 bin tl masraf =10 yıl boyunca 50 bin tl olarak cebinde kalır bununla diğer tarımsal ihtiyaçlarını giderebilir.*Bilinçsizce veya kulaktan dolma bilgi ile Yanlış gübreleme önlenir.
*Dönüme bir kereye mahsus 2 ton gübre karıştırıldığı için sürekli römorkla taşımaktan da kurtulur mazottan da kar eder ,(10 yılda en az 20 bin tl kazanç)
*Yabancı ot tohumlarının tamamına yakını yüksek sıcaklıkla yanıp ölecek ve ilaçlama maliyeti de cepte kalır,(10 yılda en az 20 bin tl kazanç)
*Kimyasal gübreler ile topraklar fakirleştirilmediği için verimde süreklilik sağlanır,*Üreticimizin çiftçimizin pis kokuyla, kötü ortamla kendisinin ve sevdiklerinin sağlığının bozulması önlenir, Hastalıklar oluşmaz (sıtma hastalığı gibi).*Köylerimiz daha temiz , daha sağlıklı ve daha güzel yaşanılır hale gelir. Böylece üretim artar, verim artar, ülke ekonomisi tarımla güçlenir.